Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
TRAŽE UKIDANJE CESTARINE PREMA ZAGREBU

Župan podržao žitelje Jaske

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Jaskanci se muče s gužvama i lošom povezanosti

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podržao je inicijativu stanovnika Jastrebarskog, kojom traže da se ukine plaćanje cestarine iz tog grada kao i iz Zdenčine prema Zagrebu. Prošlog su tjedna predstavnici inicijative Zorica Šamija i Michael Sharp posjetili župana u njegovim prostorijama te su mu uručili peticiju s 4242 potpisa. Potpise su prikupljali na nekoliko lokacija u Jastrebarskom te online. Prikupili su 2002 potpisa fizički, a online je svoju podršku dalo 2240 građana.

Samoborski inovatori osvojili nagrade na međunarodnoj izložbi inovacija Samoborski inovatori osvojili nagrade na međunarodnoj izložbi inovacija Lovro Stipanović, Josip Oroz i Matija Hržić 'razvalili' na ARCA-i

Tom prilikom upoznali su župana i s brojnim problemima koji muče građane Jaske, poput neosvijetljenog izlaza s autoceste kod samog čvora Jastrebarsko kao i problem s povezanosti ovog grada i okolnih naselja s gradom Zagrebom međugradskim linijskim prijevozom. Osim toga, tu su i veliki troškovi koje imaju zbog prijevoza, velike gužve s kojima se moraju svaki dan boriti na putu do posla.

Slične probleme imaju i u Ivanić-Gradu u kojem su pokrenuli vlastitu peticiju pa je na sastanku postignut konsenzus da će se pričekati na rezultati njihove peticije pa će se tada dogovoriti susret predstavnika obiju inicijativa kako bi se objedinile i kao takve predstavile nadležnim institucijama.