Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vatrogasci na ponos cijele županije

Župan posjetio JVP grada Osijeka, poklonio im bušilicu

1/4
Foto: Osječko-baranjska županija
Anušić zahvalio vatrogascima što su pomagali nakon potresa u Banovini

Župan Ivan Anušić posjetio je pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Otvorena prva znanstveno-istraživačka ustanova Međimurje dobilo modernu Metalsku jezgru u koju se vraćaju znanstvenici

– Osobno sam želio zahvaliti pripadnicima JVP-a Grada Osijeka, kao i drugim vatrogascima iz naše županije koji su bili na potresom stradalom području te reći da im je Županija na raspolaganju u smislu financijske i druge potpore te pomoći u opremanju. Na stradalo područje otišli su isti dan kada se potres dogodio i tamo pokazali visoku razinu profesionalnosti, solidarnosti i požrtvovnosti u pomaganju ljudima, što je na ponos svima nama u Osječko-baranjskoj županiji – rekao je župan Ivan Anušić.

Pripadnicima JVP-a Grada Osijeka župan je poklonio bušilicu, koja im je potrebna upravo za hitne intervencije poput nedavnih u Petrinji i okolici. Osječko-baranjska županija redovito daje znatan doprinos stvaranju boljih uvjeta rada svih vatrogasnih postrojbi i podizanju njihove materijalno-tehničke opremljenosti na višu razinu pa, među ostalim, DVD-ima uplaćuje troškove za liječničke preglede, javnim vatrogasnim postrojbama sufinancira nabavu osnovnih sredstava, prati njihove programe i projekte.

Zapovjednik JVP-a Grada Osijek Zoran Pakšec podsjetio je da su odmah nakon potresa vatrogasne postrojbe OBŽ-a stavile svoje ljudstvo i opremu na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku, konkretno 13 vozila i 89 vatrogasaca iz 19 postrojbi. U Petrinju je prvi dan otišlo 15 vatrogasaca specijalno obučenih za spašavanje iz ruševina, a potom još 8