Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 104 pregleda
Varaždinska županija

Župan Štromar zbog klevete tužio načelnika Kostanjevca

Predrag Štromar, varaždinski župan
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Kostanjevac je izjavio da je župan želio blokirati odluku MUP-a o odobrenim sredstvima za proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje

Varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) podnio je tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca (HDZ), koji, kako tvrdi Štromar, plasira neistine preko službene stranice Općine Vinica i pojedinih medija.

- Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji - kaže Štromar.

Kostanjevac je izjavio da je župan želio blokirati odluku MUP-a o odobrenim sredstvima za proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje. Županu je zasmetalo i to što ga je Kostanjevac spominjao vezano uz aferu oko korištenja maloljetnog Ludbrežanina u političkim igrama.