Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 111 pregleda
Projekt od 130 mil. kuna

Župani potpisali ugovor o realizaciji projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje

Danijel Marušić, Alojz Tomašević i Ivo Žinić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Hrvatska bi do 2022. trebala na deponije odložiti manje od 25 posto ukupno proizvedenog komunalnog otpada, a odvojeno prikupiti oko 60 posto

Župani Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije Danijel Marušić, Alojz Tomašević i Ivo Žinić potpisali su u Slavonskom Brodu društveni ugovor kojim započinje realizacija dugo iščekivanog projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje.

Projekt vrijedan 130 milijuna kuna s 90 posto sredstava financirat će se europskim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok će ostatak sufinancirati županije. Realizacijom ovog projekta uspostavit će se cjelovit sustav gospodarenja otpadom u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i dijelu Sisačko-moslavačke županije, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i uspostava samoodrživog financiranja sustava gospodarenja komunalnim otpadom.

Hrvatska bi do 2022. trebala na deponije odložiti manje od 25 posto ukupno proizvedenog komunalnog otpada, a odvojeno prikupiti oko 60 posto.