Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Konferencija županija u sklopu LC Panorama 2023.

Župani se nadaju novom zamahu decentralizacije i jačoj uloži županija

VAŽNA je dobrobit naših županija i građana, rekao je župan Marušić
Foto: Brodsko-posavska županija
Na okruglom stolu na temu 'Pogled u budućnost – osvrt na 30 godina regionalne demokracije' župani su poručili kako su zadovoljni dosadašnjim radom i suradnjom s Vladom RH te da se nadaju novom zamahu decentralizacije i jačoj uloži županija

Projekti koji pokreću gospodarstvo, poljoprivredu i digitalnu tranziciju, primjena opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, prostor kao resurs, fiskalna odgovornost s aspekta unutarnje revizije, digitalizacija komunikacije između javnopravnih tijela, sinergija kao smjer razvoja...

To su samo neke od tema o kojima su razgovarali sudionici konferencije župana održane u sklopu LC konferencije Panorama 2023. u Zagrebu, jednog u nizu događanja kojima Hrvatska zajednica županija obilježava 20 godina djelovanja.

Radna snaga u javnome sektoru, zdravstvo i školstvo – tri su teme koje hrvatski župani smatraju ključnima u idućem razdoblju, istaknuto je na panelu o budućnosti lokalne demokracije.

– Sve što se danas radi u jedinicama lokalne i regionalne samouprave rezultat je mukotrpnog višegodišnjeg rada. Prošli smo puno toga, a slijedi nam još izazova. Slijedi nam tema kadrova, tko će raditi ne samo u privatnome nego i u javnome sektoru. Ta je tema budućnost, jer što je radna snaga u lokalnoj upravi snažnija i kvalitetnija, to će naš razvoj biti jači i bolji – izjavio je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

On je dodao kako je rad na zajedništvu temelj napretka.

– Bez obzira na političke različitosti, mi smo kolege i gledamo na dobrobit naših županija i građana – rekao je Marušić.

Na okruglom stolu na temu 'Pogled u budućnost – osvrt na 30 godina regionalne demokracije' župani su poručili kako su zadovoljni dosadašnjim radom i suradnjom s Vladom RH te da se nadaju novom zamahu decentralizacije i jačoj uloži županija.

Konferenciju županija 2023. organizirali su Hrvatska zajednica županija i tvrtka Libusoft Cicom. 

NA OBILJEŽAVANJU Dana Sveučilišta dodijeljena je i Rektorova nagrada te priznanja najuspješnijim studentima. brodsko-posavska županija "Naše sveučilište je rođeno, odrasta svakoga dana, a pomaci se vide" autocesta Procijenjena vrijednost radova je 34,5 milijuna eura Uskoro sanacija 44 km autoceste A3 od Slavonskog Broda do Nove Gradiške PRIJEDLOZI izneseni na Skupštini usvojeni su većinom glasova, a prisegnula je i nova vijećnica U nepuna tri mjeseca u Hrvatskoj je usmrćeno 14 tisuća životinja Počinje promet živih svinja, za štete od nevremena 3,2 milijuna eura