Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Staru godinu ispratili ronjenjem u Savi

Županija će trajno sufinancirati KPA Marsoniju

Foto: bpz.hr
Valja istaknuti da je za kapitalne projekte i opremu KPA Marsoniji za 2020. godinu u proračunskim sredstvima Županije planirano daljnjih 35.000 kuna

Brodsko-posavska županija u sklopu Stožera civilne zaštite posebnu pozornost pridaje Klubu podvodnih aktivnosti Marsonia, s obzirom na njihovu angažiranost u mnogim kriznim situacijama. Vodeći se tim razmišljanjem, Županija je u 2019. nekoliko puta pomagala rad ovoga kluba. Za pomoć pri kupnji vozila za prijevoz osoba i opreme Županija je donirala iznos od 20.000 kuna, a pomogla je i u nabavci dvaju stambenih kontejnera.

Skupština Brodsko-posavske županije dala zeleno svjetlo za najvažniji dokument Usvojen proračun za 2020. težak 1,16 milijardi kuna, čak 37 posto veći od ovogodišnjeg

Za pomoć pri nabavci vozila za prijevoz osoba i opreme, županija je brodskim roniocima 17. prosinca prošle godine donirala 20.000 kuna, a isti dan dogovoreno je i sklapanje sporazuma o trajnom sufinanciranju kluba u iznosu od 20 tisuća kuna godišnje. Svečano potpisivanje sporazuma održano je 30. prosinca uz nazočnost zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića te predsjednika i tajnika udruge, Roberta Kalanja i Delibora Jakičića.

Valja istaknuti da je za kapitalne projekte i opremu KPA Marsoniji za 2020. godinu u proračunskim sredstvima Županije planirano daljnjih 35.000 kuna.

Lovstvo Županijske subvencije za 23 lovačke udruge

Inače, odlazak stare i dolazak nove godine brodski su ronioci petu godinu zaredom obilježili ronjenjem u Savi. Unatoč temperaturi vode od svega pet stupnjeva iznad ništice, 18 članova Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia i njihovi gosti iz drugih hrvatskih klubova hrabro su se spustili u brzu rijeku i na sebi svojstven način “uronili” u 2020. Iako su uvjeti bili sve samo ne idealni, svi odreda uživali su u desetominutnom boravku pod vodom. Nadaju se da će njihova akcija u godinama koje dolaze postati tradicija i pravi mali slavonskobrodski brend.