Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Županija izmijenila prostorni plan, ribari će dobiti vrijednu infrastrukturu

Foto: Šibensko-kninska županija
Predstavili smo idejni projekt i jako smo zadovoljni povratnim informacijama koje smo dobili od ministrice i njezinih suradnika, rekao je župan Goran Pauk

– Ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković sa suradnicima posjetila je Šibensko-kninsku županiju gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.

Osnovano županijsko Gospodarsko-socijalno vijeće Ukazivat će na probleme, ali i nuditi moguća rješenja

Uz župana Gorana Pauka, na sastanku su sudjelovale pročelnice županijski upravnih odjela, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije, ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje, načelnica općine Rogoznica Sandra Jakelić te projektanti iz Tvrtke Pomorski projekt d.o.o. – izvijestili su iz šibensko-kninske županije i dodali da je Ivica Galosso, glavni projektant, predstavio idejno rješenje projekta luke otvorene za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš.

Jedna od tema i financiranje

– Pobliže smo ministricu i njezine suradnike upoznali s projektima na kojima radimo na području Šibensko-kninske županije, a glavna tema našeg sastanka bila je realizacija velikog i važnog projekta gradnje i mogućnosti financiranja rogozničke ribarske luke u uvali Peleš. Predstavili smo idejni projekt i jako smo zadovoljni povratnim informacijama koje smo dobili od ministrice i njezinih suradnika. Nastojat ćemo izvršiti sve potrebne radnje u najkraćem roku kako bismo se prijavili na sljedeći natječaj – kazao je šibensko-kninski župan.

– Prepoznajući važnost iskrcajnih mjesta za ribarske brodove, odnosno uređenja ribarskog dijela luke, Šibensko-kninska županija izmijenila je prostorni plan s ciljem prijave na natječaj kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo, koji će se provoditi putem Ministarstva poljoprivrede – ističu iz Županije.

U planu još od 2009. godine

– Projekt gradnje ribarske luke Peleš uvršten je u prvi prostorni plan Općine Rogoznica, donesen još 2009. godine.

Župan Pauk potpisao 19 ugovora o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva Lovcima novac za obnovu fonda divljači, zaštitu usjeva, suzbijanje krivolova...

Realizacijom ovog projekta naši će ribari dobiti vrlo vrijednu infrastrukturu, a obje naše najvažnije gospodarske grane, turizam i ribarstvo, moći će se nastaviti neometano razvijati – kazala je načelnica općine Rogoznica Sandra Jakelić.