Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 52 pregleda
Ulaganja u zdravstvo

Županija kupuje dva digitalna mamografa za Lošinj i Rab

mamografija
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Također je donesena odluka da županija agenciji Rijeka 2020 za projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci izdvoji početnih 750.000 kuna

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare izvijestio da je na njegovu kolegiju donesena odluka da se kupe dva digitalna mamografska uređaja za oko milijun kuna svaki, i to za ispostave županijskog Doma zdravlja u Malom Lošinju i Rabu te da županija agenciji Rijeka 2020 za projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci izdvoji početnih 750.000 kuna. 

Najavio je da će se nakon rebalansa županijskog proračuna u taj projekt uložiti daljnjih milijun kuna.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan istaknuo je da županija nastavlja ulagati u uređenje sportsko-rekreacijskog centra Platak.

Tako će se u proširenje prilazne ceste uložiti tri milijuna kuna, od čega županija iz svog proračuna daje dva milijuna, a ostalo Županijska uprava za ceste. Ulaže se i u sustav vodoopskrbe, priprema se uređenje adrenalinskog parka za djecu i trim staze za rekreativce, a razmatra se mogućnost povećanja parkirališta, kazao je.

Župan Komadina je, na pitanje kako komentira izbor Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika za Agrokor, rekao da je Vlada očito procijenila da je on kvalitetan izbor, te naglasio kako se od njega očekuje da djeluje na spašavanju radnih mjesta, a ne na spašavanje Agrokora te pogotovo ne Todorića.

"S tim ciljem je i osnovan SDP-ov krizni stožer za Agrokor kako se ne bi smisao zakona po kojem se sanira Agrokor izokrenuo prema "spašavanju onih koje se ne treba spašavati", naglasio je Komadina.