Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Subvencioniranje kamate na stambene kredite za 20 zdravstvenih djelatnika

Županija liječnicima pomaže otplatiti stan kako bi ih zadržala

Foto: Kristijan Toplak
Pravo na subvenciju imali su zaposlenici na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Županija, a koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu

Virovitičko-podravska županija subvencionirat će kamate na stambene kredite za ukupno 20 zdravstvenih djelatnika u ovoj godini. Naime, župan Igor Andrović objavio je polovicom siječnja javni poziv za subvenciju kamata na stambene kredite čiji su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i magistri medicinske biokemije, zaposleni u zdravstvenim ustanovama koje je osnovala Virovitičko-podravska županija.

Srednja škola u Pitomači Školski meteouređaj koriste i voćari

Nastavak ulaganja

Pravo na subvenciju imali su zaposlenici na neodređeno vrijeme u županijskim zdravstvenim ustanovama koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu koja im služi za stanovanje. Uvjete iz javnog poziva zadovoljilo je ukupno 20 zdravstvenih djelatnika, što je najveći broj u posljednje tri godine, otkako Virovitičko-podravska županija koristi ovu subvenciju.

U tu svrhu u županijskom proračunu u ovoj godini osigurano je 110.000 kuna.

– Ljudi su ključni čimbenik uspješnog zdravstvenog sustava, a posebno se to vidi danas, u vrijeme zaraze koronavirusom, kada su nam zdravstveni djelatnici iznimno važni. Nastavak je ovo mjere ulaganja u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Prošle godine sagradili smo novu zgradu dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, opremili operacijske sale i jedinicu intenzivnog liječenja, dobili smo magnetsku rezonanciju. Energetski se obnavljaju zgrade Opće medicine u Virovitici, Doma zdravlja u Slatini te ambulante u Bušetini, Suhopolju... To su sve pozitivne stvari za zdravstvo naše županije, no ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema koja se gradi i nabavlja ništa ne znače. Liječnici su pokretač dobrog zdravstva u lokalnoj sredini. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem da naši stanovnici kao i oni koji gravitiraju našem području imaju vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – naglasio je župan Igor Andrović.

Zavod za hitnu medicinu Stiže pet novih vozila vrijednih 1,875.000 kuna

Do 1000 kuna mjesečno

Subvencija iznosi 50 posto od ugovorene kamate na kredit po korisniku, a do 1000 kuna na mjesečnoj razini. Subvencija kamata na kredite odobrava se u razdoblju od jedne godine, od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., a za svaku iduću kalendarsku godinu objavit će se novi javni poziv na koji se svi korisnici mogu ponovno prijaviti. Inače, Virovitičko-podravska županija prošle je godine potpisala ugovor s 19 korisnika, a 2018. godine bilo ih je 14.