Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj:

'Županija mora biti servis svima nama, a ne onima koji betoniziraju plaže'

Miro Bulj
Foto: Most
Mostov Miro Bulj pozvao Dalmatince da mu daju glas, a svog protukandidata HDZ-ovog Blaženka Bobana prozvao da je zamjenski župan

Mostov kandidat za župana splitsko-dalmatinskog Miro Bulj u četvrtak je iz Vrgorca, uoči nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora u kojem se za župansku funkciju natječe s HDZ-ovim kandidatom Blaženkom Bobanom, pozvao Dalmatince da mu daju glas i tako omoguće da njihova županija bude servis njima, a ne "onima koji betoniziraju naše plaže".

- Županija mora biti servis svima nama, a ne onima koji betoniziraju naše plaže, kao što je u Makarskoj Blaž Petrović, kao što je na Zlatnom ratu njihova kriminalna organizacija - poručio je Bulj okupljenima na preidzbornom skupu.

Svoga protukandidata Bobana ponovno je prozvao da je "zamjenski župan", s obzirom da je vrh HDZ-a odlučio ne kandidirati svog dosadašnjeg župana Zlatka Ževrnju, a oštro se okomio i na HDZ koji je već dugo na vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Evo prije nekoliko dana, kad se otvarala Gospodarska zona Ravča, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac je rekao da nije nijednom vidio župana (Ževrnju), niti je župan pokazao interes. A baš s tim ljudima, koji zapošljavaju na ovom području, trebamo komunicirati da prošire svoje resurse i potencijale koje imaju ovi krajevi, i stočnog fonda i poljoprivrednog fonda - rekao je Bulj.