Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Ulaganjima se stvaraju temelji za kvalitetno obrazovanje i napredak učenika

Županija nabavila kombi za Strukovnu školu Virovitica

storyeditor/2024-05-03/a_vozilo_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak UKUPNA vrijednost je 33.162 eura i u potpunosti ga je financirala Virovitičko-podravska županija
Ovo je već šesto kombi-vozilo koje je Virovitičko-podravska županija nabavila u posljednje dvije godine za jednu od svojih škola

Virovitičko-podravska županija nabavila je kombi-vozilo za potrebe Strukovne škole Virovitica, koju, inače, pohađa 326 učenika u 20 razrednih odjela. Ključeve Opel Vivara ravnateljici Pavici Biondić-Ivanković uručio je župan Igor Andrović, uz nazočnost županijske pročelnice za obrazovanje, kulturu i sport Martine Bunić. Ovo je već šesto kombi-vozilo koje je Virovitičko-podravska županija nabavila unatrag dvije godine za jednu od svojih škola. Ranije su vozilo dobile osnovne škole Suhopolje, Voćin, Petar Preradović Pitomača, Eugena Kumičića Slatina te Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača.

U pravi trenutak

Župan Igor Andrović naglasio je kontinuirano ulaganje županije u obrazovanje, s planovima za nastavak ulaganja u dodatna vozila i infrastrukturne projekte.

– Ulaganje u obrazovanje za nas znači mnogo više od samo nabave vozila. Projektiramo nove škole, rekonstruiramo postojeće, ulažemo u sportska igrališta i dvorane diljem županije. Tako osiguravamo kvalitetnu nastavu i jednake uvjete rada za sve naše učenike i nastavnike, neovisno o tome jesu li u urbanim ili ruralnim područjima. Ovim ulaganjima smatram da stvaramo temelje za kvalitetno obrazovanje i napredak naših učenika – istaknuo je župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovor s Autocentrom Pepa za nabavu kombi-vozila Opel Vivaro namijenjenog Strukovnoj školi Virovitica. Ukupna vrijednost je 33.162 eura i u potpunosti ga je financirala Virovitičko-podravska županija, koja svake godine osigurava određenu opremu i radove za Strukovnu školu Virovitica.

– Ovo vozilo zadovoljit će mnoge naše potrebe. Koristit ćemo ga za rad u restoranu, sudjelovanje na događanjima i sajmovima te uspostavu suradnje s poslodavcima. Također će nam biti od pomoći u komunikaciji s Regionalnim centrom kompetentnosti Osijek te u provedbi projekata, poput onog s partnerskom školom iz Kapošvara. Zahvalni smo Virovitičko-podravskoj županiji, našem osnivaču i podršci pročelnice Martine Bunić te župana Igora Androvića. Novo vozilo došlo je u pravi trenutak, nakon što smo nedavno morali otpisati stari kombi. Njegova nabava znatno će olakšati naš rad i doprinijeti boljem funkcioniranju škole – rekla je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković.

Lakše na stručnu praksu

Na ovaj način učiteljima i učenicima ovih škola Županija osigurava jednostavniji odlazak na stručnu praksu, odlazak na natjecanja, dostavu kuhanog obroka i sve ono što je školama sve više potrebno za svakodnevni rad. Osim ovih šest, Virovitičko-podravska županija nabavit će i dodatna četiri kombi-vozila za škole koje su dio cjelodnevne nastave.

Strukovna škola Virovitica je i škola partner u Regionalnom centru kompetentnosti (nositelj Ugostiteljsko-turistička škola Osijek) te su i u sklopu tog projekta educirani nastavnici i učenici, ali i dodatno opremljena škola i restoran.

storyeditor/2024-05-03/cazma_bb_foto.jpg Aktivno se natječu u disciplini endurance, odnosno u daljinskom jahanju Odlični rezultati Konjičkog kluba Arion u samo nekoliko mjeseci postojanja storyeditor/2024-05-03/bjelovar_a_foto.jpg Bjelovar u jačanju turističke pozicije Financirat će se kuće s bazenima koje daju dodatni sadržaj storyeditor/2024-05-06/PXL_030524_113959549.jpg Obljetnica najkrvavijeg ratnog dana u Slav. Brodu "Moja je Vedrana s 14 godina dobila geler u glavu. Živjela je još tri dana i umrla"