Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Poticaji za 54 gospodarska subjekata

Županija odobrila 398.730 kuna poticajnih sredstava

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Šibensko-kninska županija dodijelila subvencije poduzetnicima za marketinške aktivnosti, stručno osposobljavanje i usavršavanje te kupnju dugotrajne imovine

Na temelju Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava gospodarskim subjektima u 2020., za 54 gospodarska subjekata odobren je iznos od 398.730 kuna. Poticajna sredstva dodijeljena su za sufinanciranje marketinških aktivnosti, stručnog osposobljavanja i kupnju dugotrajne imovine. Popis gospodarskih subjekata kojima je dodijeljena subvencija bit će objavljen na internetskoj stranici Šibensko-kninske županije. Sukladno Programu dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva do danas je ukupno odobreno 805.220 kuna poticaja (za 122 poduzetnika).

Ana-Marija Krnić Šibensko-kninska županija nastavlja program razmjene mladih Eurodyssée Ana-Marija Krnić pet će mjeseci stažirati u Francuskoj

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava gospodarskim subjektima u 2020. i dalje je otvoren. Sufinancirati se može do 80% prihvatljivih ostvarenih troškova, a najviše do 20.000,00 kuna. Korisnici Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva. Riječ je isključivo o obrtima, društvima s ograničenom odgovornošću, jednostavnim društvima s ograničenom odgovornošću i proizvodno-uslužnim zadrugama (osim zadruga koje se pretežito bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i ribarstvom ili većina zadrugara pretežito obavlja te djelatnosti), a registrirana su i djeluju na području županije te imaju najmanje jednog zaposlenog.

Obrasci zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava mogu se preuzeti u županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo ili s web-stranice. Javni poziv otvoren je do iskorištenja osiguranih sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2020.