Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija nastavlja program razmjene mladih Eurodyssée

Ana-Marija Krnić pet će mjeseci stažirati u Francuskoj

Ana-Marija Krnić
1/2
Foto: Šibensko-kninska županija
Tijekom stažiranja u Besançonu Ana-Marija će pohađati tečaj francuskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima

– I ove godine Šibensko-kninska županija aktivno nastavlja s provedbom programa razmjene mladih, Eurodyssee, te još jednom imamo čast da je naš kandidat odabran kao najbolji među prijavljenima. Francuska regija Burgundija u kolovozu 2020. godine odabrala je, kao najbolju među prijavljenima, kandidatkinju iz Šibensko-kninske županije Ana-Mariju Krnić, sveučilišnu prvostupnicu francuskog jezika i književnosti te povijesti umjetnosti, za profesionalno i jezično usavršavanje u Besançonu u francuskoj regiji Burgundiji – izvijestili su iz Šibensko-Kninske županije.

Dom mladih POPULARNI PROSTOR Dom mladih u novom ruhu

U rujnu ove godine Ana-Marija će započeti svoje petomjesečno stažiranje u tvrtki ISTA u Besançonu u Francuskoj. Tijekom svog stažiranja, pohađat će tečaj francuskog jezika te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssée.

Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa (www.eurodyssee.eu) s obzirom na to da je sezona oglašavanja u tijeku. Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih Eurodyssée da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa. On je trajno objavljen na web-stranici Šibensko-kninske županije.

SUSTAV BUSKO U PROMETU NAKON STANKE Opet besplatno električnim minibusevima

– Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program Eurodyssée međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER). Svrha programa Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina.

Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo – istaknuli su iz županije.