Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SUSTAV BUSKO U PROMETU NAKON STANKE

Opet besplatno električnim minibusevima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Besplatan prijevoz omogućen je i sustavom javnih bicikala BicKo na sedam postaja u gradu

Besplatni javni prijevoz u Koprivnici kreće u novu sezonu, a prometovat će u dvije vozne linije. Riječ je popularnim električnim minibusevima BusKo kojima upravlja koprivnički Komunalac. Prva vozna linija obuhvaća dio užeg centra grada, Kamusa, stadiona i bolnice dok druga prometuje od Kampusa preko središta grada, autobusnog kolodvora, Vinice, prigradskih naselja Starigrada i Draganovca, Supernove, bolnice pa natrag do Kampusa.

Najbolji u Hrvatskoj prema podacima Ministarstva Koprivnica među tri grada koji odvojeno prikupljaju više od 50 posto otpada

“BusKo prometuje od rujna 2018. i sve se više pokazuje kao pun pogodak. Do danas je besplatnim električnim vozilom prevezeno više od 10.000 građana što upućuje na velik broj zadovoljnih korisnika”, priopćili su prošli tjedan iz Komunalca.

Prijevoz je besplatan, a autobusi koriste postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutačnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina im je na 90 kilometara na sat. Kako bi osigurali još kvalitetniji javni prijevoz, u Komunalcu su otvoreni za sve prijedloge voznih linija koje građani mogu poslati na mail info@ komunalac-kc.hr do 20. listopada, s naznakom predmeta BusKo. Besplatan prijevoz omogućen je i sustavom javnih bicikala BicKo na sedam postaja u gradu.