Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpisan ugovor

Županija odobrila milijun kuna potpore Zračnoj luci Osijek

Foto: OBŽ
– Zračna luka Osijek d.o.o. jedina je međunarodna zračna luka na području istočne Hrvatske, stoga trebamo i želimo pomoći njezino funkcioniranje – rekao je zamjenik župana Mato Lukić

Ugovor o sufinanciranju djelatnosti Zračne luke Osijek u domaćem i međunarodnom prometu potpisali su zamjenik župana Mato Lukić i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos. Financijska potpora Županije u iznosu od milijun kuna bit će utrošena za unapređenje 
primarne djelatnosti pružanja usluga prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i prtljage te proširenje mreže letova. Potpisivanju 
ugovora nazočila je i zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković.

Dobra suradnja

– Zračna luka Osijek d.o.o. jedina je međunarodna zračna luka na području istočne Hrvatske, stoga trebamo i želimo pomoći njezino funkcioniranje. Da bi se odvijao zračni promet, prihvat i otprema zrakoplova, putnika, roba i usluga, potrebna su znatna materijalna sredstva i zbog toga i potpisujemo ovaj ugovor u vrijednosti od milijun kuna te se nadamo da će im pomoći u radu. U zadnjih pet godina Osječko-baranjska županija sufinancirala je rad Zračne luke Osijek s ukupno 4,5 milijuna kuna – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

Direktor Zračne luke Osijek  Ivan Kos zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji, županu Ivanu Anušiću i njegovu zamjeniku Mati Lukiću na potpori.

– Kontinuirano sufinanciranje potrebno je da bi Zračna luka opstala i funkcionirala. Osim materijalne i financijske pomoći, imamo i vrlo dobru suradnju sa županom Anušićem i gradonačelnikom Radićem, što je pravi put za dolazak Zračne luke Osijek na razinu koju naši građani očekuju. Upravo ovim subvencijama pokazuju se kvalitetan rad i kvalitetna suradnja, u čiji nastavak vjerujemo. Zajedničkim snagama, uvjeren sam, omogućit ćemo Zračnoj luci da povezuje Osijek s ostatkom Europe i svijeta – kazao je direktor Kos.

Dodao je kako je Zračna luka trenutačno u procesu raspisivanja javnog natječaja za obnovu terminala koji bi trebao biti objavljen sljedećih mjeseci, nakon čega će započeti radovi.

Linija s Münchenom

– Iako smo manjinski vlasnici Zračne luke Osijek, i Grad Osijek redovnim subvencijama pomaže i potiče njezin razvoj. Ove godine to je bilo 1,5 milijuna kuna, a u proračunu za sljedeće tri godine predvidjeli smo dodatnih 4,5 milijuna kuna. Naravno da nam je interes razvijati i osnaživati našu zračnu luku, jedinu u ovom dijelu Hrvatske, a učinci naše suradnje već su vidljivi. To se prije svega odnosi na stalnu liniju s Münchenom koja je popunjena 70 posto, što je vrlo veliki postotak. Nadamo se da će s vremenom to i porasti, a to nam je ujedno i jedan od glavnih argumenata kada razgovaramo  s potencijalnim investitorima – kazala je zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković te naglasila nastavak potpore i značaj predstojećeg ulaganja države u obnovu terminala.