Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Počeo novi ciklus besplatnih seminara "Poduzetnički obzor"

Županija organizira radionice: poduzetnike učili kako se nositi sa stresom

storyeditor/2024-02-16/IMG-1ca9a5764ddb5dbf75d5bc0f7915cf94-V.jpg
Foto: OBŽ ZBOG PRITISAKA kojima su poduzetnici izloženi važno je znati tehnike kojima si mogu pomoći

Počeo je novi ciklus besplatnih seminara za poduzetnike i obrtnike u organizaciji Osječko-baranjske županije. Riječ je o projektu "Poduzetnički obzor", pokrenutom u rujnu 2022., kojemu je cilj razmjena znanja i iskustava te bolja suradnja poduzetnika i svih koji su uključeni u poslovni svijet. Prva tema ovogodišnjeg "Poduzetničkog obzora" bila je "Mentalno zdravlje – antistresne tehnike" o čemu je govorila trenerica poslovnih vještina i voditeljica mindfulness prakse na radnom mjestu Melita Pavlek.

– Poduzetnici su u ovo zahtjevno vrijeme pod većim pritiskom i važno je imati tehnike kojima će si svakodnevno pomoći kako bi jednostavnije mogli koračati kroz poslovni i privatni svijet. Riječ je o antistresnim vještinama koje mogu koristiti kad god prepoznaju da su pod velikim stresom te da bi moglo doći do tzv. "burnout" sindroma ili sindroma izgaranja – rekla je Pavlek. Dodala je kako u borbi sa stresom mogu pomoći različite aktivnosti poput sporta, šetnje, druženja s prijateljima, rada u vrtu te kućni ljubimci.

– Najvažnije je odrediti životne prioritete i tomu se posvetiti jer ono čemu posvećujemo vrijeme, novac i energiju – raste. Imate li u životu poslovni ili privatni cilj, posvetite mu se iskreno, ali pritom ne zaboravite prije svega razmišljati o sebi – savjetuje Pavlek.

"Poduzetnički obzor" jedna je od 30 mjera kojima Osječko-baranjska županija pomaže poduzetnicima, podupire poslovnu klimu i potiče razvoj poduzetništva. U 2024. godini Županija nastavlja s provedbom svih dosadašnjih projekata, povećat će se bespovratne potpore za poduzetnike i kreditni potencijal za projekte sufinanciranja kamata s HBOR-om, a uvode se i novi projekti za poticanje zapošljavanja.

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada Heritage Hotel Kurija Janković iz Kapele Dvora dobitnik je Traveller Review Award za 2024. godinu Traveller Review Award Heritage Hotel Kurija Janković opet dobio nagradu od Booking.com storyeditor/2024-02-16/a_slager_Ambulanta_u_Topolovcu_2.jpg Sisačko-moslavačka županija uređuje ambulantu u Topolovcu Obnavljamo zdravstvene objekte i nabaljamo najbolju i najmoderniju opremu u RH