Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Proslavljen Dan općine Majur

Županija pruža podršku Majuru u realizaciji projekta

Foto: SMŽ
– Pozorno sam pratio sve projekte koje nam je načelnica Klementina Karanović prezentirala i zajednički nazivnik svima njima je suradnja - rekao je župan Ivan Celjak

Župan Ivan Celjak je u Majuru nazočio obilježavanju Dana općine Majur. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata s područja općine Majur, uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Pozorno sam pratio sve projekte koje nam je načelnica Klementina Karanović prezentirala i zajednički nazivnik svima njima je suradnja. Svjesni smo toga da Općina Majur nema tu financijsku moć da realizira sve one projekte koji su potrebni da bi se unaprijedila kvaliteta života za sve stanovnike općine. Zato je tu i Sisačko-moslavačka županija koja pruža podršku. Ističem dva projekta na kojima surađujemo, projekt kojim smo osigurali nastavak pružanja usluge fizikalne medicine i rehabilitacije za naše starije sugrađane. Drugi je projekt kojim olakšavamo svakodnevicu odraslim osobama s intelektualnim poteškoćama – rekao je župan Celjak u svom obraćanju naglasivši i izazov demografije na ovom području.

– Mladi ljudi će se odlučiti za zasnivanje obitelji i ostanak ako imaju dobru plaću i dobre uvjete rada i života. Jedan dio odgovornosti za ostvarivanje tih uvjeta je obrazovanje u nadležnosti Županije. Tu uvodimo nove smjerove u srednje škole te ih opremamo modernom opremom – rekao je župan Celjak.