Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Topuskom obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Županija širi kapacitet domova za starije diljem županije

Foto: SMŽ
Prošli mjesec u Novskoj je otvoren Dnevni centar za starije osobe, projekt vrijednosti 11 milijuna kuna

Sisačko-moslavačka županija organizirala je Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Topuskom. Ovom susretu nazočili su umirovljenice i umirovljenici iz Novske, Lekenika, Popovače, Lipovljana, Jasenovca, Siska, Sunje i Gline. Dvjestotinjak umirovljenika s područja cijele županije, koje okuplja Matica umirovljenika SMŽ-a, na čelu s predsjednikom Josipom Vrbancem, pozdravio je župan Ivan Celjak sa suradnicima.

– Želimo da se dobro družite, da budete zdravi, a osim ovog sadržaja u Topuskom, županijska uprava je prepoznala potrebe naših stanovnika u zlatnoj životnoj dobi te smo pokrenuli nekoliko projekata proširenja kapaciteta postojećih domova u Sisačko-moslavačkoj županiji za starije osobe – rekao je Ivan Celjak.

U ovom trenutku u Kutini se uređuje prvi javni dom za umirovljenike na moslavačkom području, za što je izdvojeno oko 9 milijuna kuna iz županijskog proračuna. Zgrada Doma za starije osobe Glina u potresu je pretrpjela velika oštećenja i u tijeku je postupak cjelovite obnove zgrade i njezino vraćanje u funkciju. U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak radovi su u punom zamahu, a obuhvaćaju uređenje i energetsku obnovu fasada te unutarnju sanaciju posljedica potresa i uređenje soba korisnika. Vrijednost radova je nešto više od 7 milijuna kuna i u cijelosti su pokriveni sredstvima HZMO-a.

Prošli mjesec u Novskoj je otvoren Dnevni centar za starije osobe, projekt vrijednosti 11 milijuna kuna, a nedavno je kupljena 
nekretnina u sisačkom Capragu radi proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.