Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpisani ugovori i sporazum

Županijska potpora tradicijskim obrtnicima i HGSS-u

storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_obrtnici.jpeg
Foto: SMŽ ŽUPAN Ivan Celjak čestitao je vlasnicima obrta na radu i trudu, ali i na očuvanju i razvoju tradicijskih obrta

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ-a uručeni su ugovori o bespovratnim potporama za tradicijske i umjetničke obrte koje dodjeljuje Sisačko-moslavačka županija.

Ugovore je uručio župan Ivan Celjak, koji je tom prilikom čestitao vlasnicima obrta na radu i trudu, ali i na očuvanju i razvoju tradicijskih obrta.

– Ove godine potpore smo povećali malo više u odnosu na prošlu godinu, ali znatno ćemo ih povećati sljedeće godine. Ove godine u proračunu smo osigurali 27.000 eura za tu namjenu, iduće godine osigurat ćemo 50.000 eura. U ovom trenutku još uvijek nam je fokus obnova objekata u sustavu zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi i najveći dio financijskih sredstava usmjeren je na obnovu nakon potresa. Kada završimo obnovu, sigurno će biti više sredstava i za obrtništvo. Za to što vi radite potrebna je ljubav, na čemu vam još jednom čestitam i nadam se da će vam ova sredstva barem malo pomoći u vašem radu – rekao je župan Ivan Celjak.

U istom tjednu župan je s pročelnikom HGSS-ove stanice Novska Branislavom Grubićem potpisao sporazum kojim se utvrđuje postojanje zajedničkog interesa za djelovanje HGSS-ove stanice Novska te uređuju načini i uvjeti financiranja u 2024. godini.

– Kako bi se moglo kvalitetno i na vrijeme djelovati, ove godine smo, u dogovoru s HGSS-om, povećali iznos pomoći sa 6000 na otprilike 34.000 eura s ciljem nabavljanja što kvalitetnije opreme, osobito opreme koja će im pomoći u spašavanju u vodi – rekao je župan.

Usvojen je proračun Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu koji iznosi 74.770.000 eura. Župan Igor Andrović osvrnuo se na dio najznačajnijih projekata koji su završeni u godini na izmaku Analiza proračuna Virovitičko-podravska županija lider po izdvajanju za obitelj i djecu Na prostoru kod kapele sv. Jelene i nekadašnjeg pavlinskog samostana u Šenkovcu održana je promocija monografije "Apostoli Insulani. Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana" Povijest Tiskana monografija o pavlinima u Međimurju storyeditor/2024-04-22/suma_hrane_djeca.JPG Projekt sadnje više šuma hrane dobitnik je nagrade Zeleni leptir Najveća šuma hrane s više od tisuću stabala posađena je u Koprivnici