Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MEĐIMURJE U POKRETU

Županu zastava Europske regije sporta

Foto: Međimurska županija
Titulu je dodijelilo Udruženje europskih prijestolnica i gradova sportova ACES Europe

Nakon dodjele titule Europske regije sporta 2022. u studenom, županu Matiji Posavcu uručena je zastava koja će se isticati na svim sportskim događanjima u Međimurskoj županiji naredne dvije godine. Titulu je dodijelilo Udruženje europskih prijestolnica i gradova sportova ACES Europe, neprofitna udruga iz Bruxellesa, čime se omogućuje promocija Međimurja kao regije sporta, zdravlja i aktivnog odmora.

Predstavljena modernizirana kampanja “Manje oružja – manje tragedija” Od najranije dobi stvaraju svijest o opasnostima koje donosi oružje

Moto cijelog projekta je "Međimurje u pokretu" (Međimurje on the move). Organizirat će se masovne sportske manifestacije s poznatim hrvatskim sportašima, biciklijade te promocije zdrave i autohtone prehrane u suradnji s lokalnim OPG-ovima. U vrtiće će se uvesti inovativan sportski program s ciljem uključivanja djece u kvalitetne sportske programe, sportskim udrugama i klubovima osigurat će se edukacije, a fokus će biti stavljen i na razvoj sportova na vodi.

Uza sve to, razvit će se aplikacija za pametne telefone koja će sadržavati popis sportske infrastrukture i najave sportskih događaja i manifestacija. Projekt Međimurja kao Europske regije sporta predstavljen je državnim tajnicima Ministarstva turizma i sporta Sandri Herman i Tomislavu Družaku. Dogovorena je podrška Međimurskoj županiji oko promocije i provođenja projekta.