Izbornik
Naslovnica Gradovi
Velik interes i odličnu posjećenost u kolovozu

Čazmi pohvala Saveza društava Naša djeca za akciju Dan na bazenu

Vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi - istaknula je pročelnica Elvira Babić Marković
Foto: Čazma

"Dan na bazenu" akcija je za koju je Grad Čazma primio posebne pohvale u Zagrebu, gdje je održano svečano Savjetovanje programa "Gradovi i općine – prijatelji djece" Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljena su priznanja gradovima i općinama za Naj-akcije provedene u 2023. godini. Grad Čazma u kolovozu je na biološkom kupalištu Biopark Čazma priredio Dječji dan za koji su i dobili pohvalu.

– S obzirom na velik interes i odličnu posjećenost, vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi – prilikom preuzimanja pohvale istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čazme Elvira Babić Marković.

Inače, Grad Čazma nositelj je titule grada – prijatelja djece od 2009. godine, a otada je za djecu na svom području učinio mnogo – od raznih aktivnosti i događanja koje organizira sam Grad Čazma ili neka od ustanova ili udruga, preko postavljanja i uređenja igrališta u prigradskim naseljima, uređenja domova i njihova prenamjena u sportske dvorane, potpore udrugama koje se brinu za djecu i o djeci te, u konačnici, do preuzimanja osnivačkih prava i ulaganja u Osnovnu školu Čazma. Osim toga, Grad Čazma prvi je i tada jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je počeo kupovati školske udžbenike i ostali obvezni pribor za osnovnoškolce, još 2013. godine. U protekloj godini Grad Čazma je samo u Osnovnu školu Čazma uložio oko četvrt milijuna kuna iz vlastitog proračuna.

NAGRADA "Stvaratelji za stoljeća" potvrda je činjenice da je ulaganje u obrazovanje, znanost i gospodarstvo već dugi niz godina okosnica djelovanja Međimurske županije Ulaganje u obrazovanje, znanost i gospodarstvo Metalskoj jezgri veliko priznanje "Stvaratelji za stoljeća" KAD ističemo da ova županijska uprava radi 24 sata dnevno, to doista svjedočimo konkretnim radom, kaže župan Ivan Celjak Fokus na zdravstvenom i rekreacijskom turizmu Sisačko-moslavačke županije Nova mjesta za umirovljenike, stambena naselja u Kutini i Popovači, ulaganja u turizam U PRVA dva dana ove godine u Općoj bolnici Virovitica rođeno je petero djece, u županiji se nadaju da će i ova godina biti bolja što se nataliteta tiče od protekle U Virovitičko-podravskoj županiji lani rođeno više djece nego u 2022. Obnova rodilišta završit će se u 2024., svaka soba imat će kupaonicu i internet