Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Obnovljen vatrogasni vozni park, financiran sredstvima Vatrogasne zajednice i Grada

Dobrovoljna vatrogasna društva dobila sedam novih pick-up vozila

Foto: Grad Velika Gorica
DVD-u Strmec Bukevski stiže i novo navalno vozilo koje će koristiti na terenu

Ispred vatrogasnog doma u Kučama obavljena je primopredaja novih vozila koja će biti od velike koristi velikogoričkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Stiglo je ukupno sedam novih pick-up vozila za jednako toliko DVD-ova, a svako je vrijedno 160 tisuća kuna. Nabavljena su novcem Vatrogasne zajednice Velika Gorica, a sredstva su preusmjerena iz proračuna Grada. V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo je da je ovo povijesno događanje za vatrogastvo u gradu.

AGLOMERACIJA KUTINE Stigla i nova vozila za lakši rad komunalne tvrtke Moslavina

Preko 250 članova

– Jedno veliko hvala vatrogascima bez kojeg uistinu ne znam kako bi preživjeli i premostili razdoblje koje je iza nas što se tiče potresa, njihovih intervencija, skidanja dimnjaka i svega onoga što su činili za sve kojima je to bilo potrebno. Masovno cijepljenje u Velikoj Gorici, gdje DVD-ovi održavaju red, samo su argumenti koji idu u prilog činjenicama da naši DVD-ovi to uistinu zaslužuju – poručio je Ačkar. Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče, istaknuo je da to za njih znači zaista puno jer je to prvo operativno vozilo koje su dobili od Vatrogasne zajednice, uz postojeća dva koja su nabavili i kupili vlastitim sredstvima.

– Imamo 16 operativaca te 200 pomažućih članova i oko 60 djece te mladih. Nakon prošlog potresa imali smo dosta intervencija oko skidanja dimnjaka. Naši članovi bili su u Petrinji i Glini gdje smo pružali humanitarnu pomoć odmah dan nakon potresa, a ekipa je napunila dva kombija i otpremila to na potresom pogođena područja – rekao je predsjednik Milatović.

Prvi čovjek velikogoričke Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić istaknuo je da su si prije šest godina dali zadatak da će svako društvo opremiti pick-up vozilom i modulom, dok bi jedno vatrogasno društvo koje je udaljenije od grada trebalo dobiti i navalno vozilo.

KREŠIMIR AČKAR: Želimo da Veleučilište postane sveučilište

– Dogovorili smo se da Strmcu Bukevskom nabavimo navalno vozilo da bi mogli djelovati dok postrojba ne dođe na njihov teren. Ova vozila opremit ćemo modulima. Dogovorili smo i da svaki DVD sam nabavlja transportno kombi vozilo, a da ćemo im mi svojim sredstvima kupovati pick-up vozila za koja ne treba imati C kategoriju – kazao je Mrakovčić, dodajući da su u šest godina sveukupno nabavili oko 12 vozila, a za 10 dana auto dobiva i Velika Buna.

– Nabavili smo preko Ministarstva poljoprivrede i šumarstva jedan kombi, a s obzirom na to da ga nismo nikome poklonili, odlučili smo dati njima jedno vozilo na korištenje – kazao je Mrakovčić.

Stići će i nova oprema

Time bi, kako kaže, završili ciklus nabave vozila, a onda bi se u sljedećem mandatu orijentirali na nabavu zaštitne opreme.

– Kacigama, kombinezonima, čizmama i slično svake godine opremili bismo po deset operativaca iz nekoliko društava – izjavio je Mrakovčić.