Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić obilazi radove na aglomeraciji

Dosad izgrađeno gotovo 70 km kanalizacijskih i vodovodnih cijevi

Foto: Koprivnica
- Brojke nam govore da ćemo uspjeti ispoštovati zadane rokove unatoč velikim oscilacijama na globalnom tržištu - naglasio je gradonačelnik Jakšić

Gradonačelnik Mišel Jakšić održao je prošli tjedan radni sastanak sa sudionicima EU projekta “Poboljšanja vodno-komunalne 
infrastrukture aglomeracija Koprivnica”. Razgovaralo se o tome kako projekt napreduje po fazama izgradnje u gradu i okolnim 
mjestima.

Ispoštovat će se rokovi

Govorilo se o svojevrsnom prolaznom vremenu, odnosno postotku uspješnosti planiranog  termina rada, kao i po realiziranju povučenih financijskih sredstava. Konferencija za medije održala se na lokaciji Čarda, kod novoizgrađenog retencijskog bazena za prihvat oborinskih voda uz koji će biti i crpna stanica.

- Zadovoljni smo tempom kojim ide Aglomeracija Koprivnica i kako sami radovi izgledaju. Prevalili smo prvu polovicu posla te smo ušli u drugu. Brojke nam govore da ćemo uspjeti ispoštovati zadane rokove unatoč velikim oscilacijama na globalnom tržištu. Tim Hrvatskih voda, Koprivničkih voda i tvrtke Radnik te ostalih podizvođača i partnera je pokazao da može zajedničkim snagama iznijeti ovako veliku europsku investiciju - rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalivši pritom i okolnim općinama koje sudjeluju u projektu.

Koje se vrste radove izvode na pojedinim lokacijama, objasnio je uime izvođača radova, križevačke građevinske tvrtke Radnik, Mario Biljan.

- Po okolnim općinama radimo na 13 lokacija s isto toliko ekipa, dok smo u samom gradu na desetak lokacija. Riječ je o rekonstrukciji vodovodne mreže,  kanalizacije, isto tako radimo na tri retencijska bazena - kazao je Biljan, koji je zamolio građane 
za razumijevanje zbog nedovršenosti pojedinih lokacija, čemu je uzrok kašnjenje dobave određenih materijala.

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras zadovoljan je dosad učinjenim, pošto je od potpisivanja ugovora s izvođačem radova prošlo godinu i pol.

- Na pola smo puta izgradnje mreže koja je predviđena projektom. Izgrađeno je nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih 
cjevovoda od predviđenih 100, izgrađeno je i rekonstruirano 19,5 kilometara vodoopskrbnih cjevovoda od 32 predviđena. Dosadašnja vrijednost svih izvedenih radova je 100 milijuna kuna, dok će u idućih godinu i pol dana, znači do kraja 2023. godine, njihova vrijednost biti mnogostruko veća zbog velike financijske vrijednosti građevina, odnosno gradnje retencijskih bazena i crpnih stanica - zaključio je Petras.

Kao tvrtka podizvođač u projekt je ušao koprivnički Koming koji svojim poznavanjem situacije u Koprivnici i okolnim općinama daje optimizam u završetak radova u zato predviđenom roku.

Čestitke Gradu

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić čestitao je Koprivnici i Koprivničkim vodama na dosad odrađenom.

- Nakon ovog sastanka i obilaska terena, svjedočio sam  ogromnom napretku u radovima u posljednjih pet do šest mjeseci - kazao je Vukmirić zahvalivši pritom Gradu i gradonačelniku na izuzetnoj potpori cijelom projektu.