Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Obnova stolarije

Dubrovčanima bespovratna sredstva

Sunčan dan u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grad Dubrovnik iduće godine planira dodijeliti bespovratna sredstva stanovnicima povijesne jezgre za obnovu stolarije. Program potpora stanovnicima povijesne jezgre Dubrovnika za očuvanje i obnovu tradicionalne gradnje (stolarije) za razdoblje 2024. – 2028. stoga je upućen u javno savjetovanje. Izrađen je u skladu sa smjernicama Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a, prvim takvim u RH.

Nastoji se potaknuti stanovnike na ugradnju vanjske stolarije izrađene od drva, zbog estetskih i tradicijskih razloga te poboljšanja energetske učinkovitosti. Namijenjen je stalnom stanovništvu kojem su troškovi života, a naročito obnove stambenog prostora znatno viši u odnosu na ostale dijelove grada.

Stipendije od akademske godine 2023./2024. povećavaju se za 10% – 220 eura za studij izvan Dubrovnika i 120 eura za studij u gradu VEĆE STIPENDIJE Studentske stipendije do 220 €, učeničke do 145 € Porezna politika Vlade bila je u potpunosti usmjerena prema rasterećenju građana i gospodarstva, naročito prema povećanju primanja građana te i mi želimo s takvim stavom ići prema našim građanima - rekao je gradonačelnik Franković dubrovnik Obiteljima do 680 eura više: Željelimo povećati budžet građana STAZA će povezivati benediktinski samostan sv. Jakova u Dubrovniku i crkvu sv. Jakova u Međugorju Dubrovnik primljen u Europsku federaciju puteva sv. Jakova Camino Dubrovnik – Međugorje u europskoj mreži