Izbornik
Naslovnica Gradovi
Olakšan početak nove školske godine

Grad osigurao vaučere za nabavu potrebne školske opreme

Roditelji učenika vaučere će moći iskoristiti u vinkovačkim knjižarama za nabavu potrebne školske opreme
1/4
Foto: Grad Vinkovci
Punih je šest godina od kada smo, početkom prvog mandata, predložili ovaj model pomoći našim obiteljima da bismo im olakšali pripremu za školsku godinu

S ciljem da se roditeljima osnovnoškolaca olakša početak nove školske godine, odnosno da bi im pomogli smanjiti troškove kupnje potrebnog školskog pribora i materijala, Grad Vinkovci počeo je dijeliti vaučere u vinkovačkim osnovnim školama.

Model pomoći
Gradski vaučeri za učenike osnovnih škola su na iznos od po 70 eura i moći će se iskoristiti za nabavu radnih bilježnica i potrebnog materijala u vinkovačkim osnovnim školama. Najavljeno je da će vaučeri biti podijeljeni i učenicima srednjih škola s područja grada, s tim da će oni biti na iznos od sto eura.

– Punih je šest godina od kada smo, početkom prvog mandata, predložili ovaj model pomoći našim obiteljima kako bismo im olakšali pripremu za školsku godinu. Pokazao se dobrim, a ove smo ga godine malo doradili vezano za prve razrede, ali u konačnici je ipak ostao kako je prvotno zamišljen. Potvrda da je dobar su drugi gradovi koji su od nas preuzeli ovu praksu i roditelji za sada nemaju zamjerke. Generalno, godišnje 25 posto proračuna usmjeravamo u djecu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Istaknuo je da je u današnje vrijeme svaka pomoć roditeljima za potrebe obrazovanja njihove djece potrebna, a da je Grad taj koji je to prepoznao i pronašao način kako roditeljima olakšati polazak djece u školu. Prema njegovim riječima, djeca su budućnost Grada i u njih i njihovo obrazovanje potrebno je kontinuirano ulagati, ali i pratiti njihov napredak i rezultate. Govoreći o podjeli vaučera, gradska pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković rekla je da je za osnovne škole osigurano ukupno 2593 vaučera uključujući i učenike koji su u lipnju ove godine upisali prve razrede (307).

Velika pomoć
– Vaučeri se mogu iskoristiti do 31. listopada tako da će pravo na vaučer moći iskoristiti i oni koji se iz nekog razloga jave tek u rujnu ili se nešto kasnije priključe nastavi u našim školama. Vrijednost je 70 eura, što je ukupno 181.500 eura za našu djecu – rekla je Vinković.

O važnosti vaučera za roditelje djece govorila je i Mirjana Levanić, razrednica šestog razreda OŠ Josipa Kozarca, koja je rekla da ih učenici i roditelji mogu koristiti za kupnju likovne mape, radnih bilježnica, zbirki zadataka, radnih bilježnica, kutija za fiziku i tehnički i ostalih pomagala – pernica, pribora, tempera, odnosno svega što će koristiti u školi.

Treba znati i da je država za osnovce osigurala besplatne udžbenike koji će ih dočekati na školskim klupama prvoga dana nove školske godine. I djeca ove vinkovačke škole svjesna su da će vaučeri za nabavu školskog pribora biti od velike pomoći njihovim roditeljima te im olakšati kućne budžete.

GOSTI iz BiH obišli su bolnicu u Novoj Gradiški, Luku Brod i općinu Okučani Na području Republike Srpske živi samo 25 tisuća Hrvata Županija će podržati projekte od interesa za Hrvate u entitetu RS-a Državni stručni skup za nastavnike u sektoru šumarstva, prerade i obrade drva – zanimanje drvodjeljski tehničar dizajner Državni stručni skup Nastavnici šumarstva okupili se u Virovitici Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ovih je dana s direktorom tvrtke Pametna energija d.o.o Robertom Mačekom potpisao ugovor o modernizaciji bjelovarske javne rasvjete Moguća nadogradnja u bilo kojem trenutku Novom tehnologijom javne rasvjete uštedjet će se i do 66 posto energije