Izbornik
Naslovnica Gradovi
16. međunarodna konferencija o poduzetništvu "Kako pametno rasti"

Grad Osijek različitim mjerama potiče rast i razvoj poduzetništva

GRAD svake godine ima pregršt mjera koje su namijenjene upravo poduzetnicima početnicima
Foto: Osijek

Šesnaesta međunarodna konferencija o poduzetništvu "Kako pametno rasti" održana je u petak u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Organizirali su je Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Centar za poduzetništvo Osijek i Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, koja je istaknula kako Grad Osijek kroz različite mjere potiče poduzetnike.

– Svake godine imamo pregršt mjera koje su namijenjene upravo poduzetnicima početnicima. Također, imamo mjere za ulaganje u investicije, nabavu strojeva, izlaganje na određenim sajmovima, sudjelovanje na ovakvim konferencijama. Isto tako, u suradnji s komercijalnim bankama subvencioniramo kamate, različite kredite kako bismo poduzetnicima olakšali rast i razvoj te kako bi se što više mladih ljudi osnažilo i donijelo odluku da krenu s vlastitim poduzetničkim pothvatima – poručila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Ciljevi 16. međunarodne konferencije o poduzetništvu su umrežavanje i razmjena primjera dobre prakse tijekom rasta poduzeća, financiranje rasta, kao i sama digitalizacija poslovanja koja se sve više primjenjuje u poslovanju. Konferencija, istaknuto je, već godinama stvara bazu znanja i projekata, potiče suradnju na međunarodnoj razini, a okuplja predstavnike poduzetničkih potpornih institucija, lokalne samouprave i fakulteta te poduzetnike na jednom mjestu.

Sponzori konferencije su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Hamag-Bicro.

NAGRADE su potvrda da je struka prepoznala kvalitetno osmišljen i kontinuiran rad Muzej Međimurja Čakovec i Centar za posjetitelje u Žabniku dobitnici turističkih nagrada Od cimbala do lončara i "Mlinarove hiže" OSIM SVAKODNEVNIH putovanja redovnih studenata od mjesta stanovanja do mjesta studiranja obuhvaćena su i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na koncerte, utakmice, ljetovanja Ova mjera pokazala se kao pun pogodak Studenti će besplatno vlakom na fakultet, ali i na utakmice PREDSTAVNICA Zagrebačke županije bavi se proizvodnjom i prodajom sezonskog povrća, malina, kupina, aronije i jagoda Titula stigla u Zagrebačku županiju Gordana Brozović prva pratilja najuzornije seoske žene