Izbornik
Naslovnica Gradovi
Održana sjednica Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni

Iduće, 59. Vinkovačke jeseni od 13. do 22. rujna 2024.

Prošle Vinkovačke jeseni bile su najbolje do sada, ali već se započelo s organizacijom idućih
Foto: Grad Vinkovci

Po već ustaljenom običaju, nakon što su zatvorene Vinkovačke jeseni sastaje se Organizacijski odbor koji još jednom prostudira sve što se događalo, sve što je bilo dobro, što treba popraviti i unaprijediti, a sve s ciljem da ova najveća tradicijska manifestacija u Hrvatskoj bude što kvalitetnija i posjećenija. Tako je bilo i ove godine kada se Organizacijski odbor sastao poslije 58. Vinkovačkih jeseni koje su okupile više od 130.000 ljudi, a zaključeno je kako su protekle u najboljem redu i da su najkvalitetnije do sada. Podsjećamo da su ovogodišnje Vinkovačke jeseni održane od 8. do 17. rujna pod sloganom "Dva sjaja dukata".

– Doprinijeti da ovakva manifestacija prođe bez ijednog incidenta je stvarno velika stvar. Hvala cijelom organizacijskom timu što su Vinkovačke jeseni još jednom pokazale svoju veličinu i bile nam svima na ponos - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je ujedno predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

Podsjećajući na dio brojnih manifestacija koje su održane, koncerte, predstavljanja, natjecanja i slično, Bosančić je posebno istaknuo kako je ovogodišnji uspjeh osjetio i svaki segment gospodarstva. Prema njegovim riječima, u ugostiteljstvu je fiskalizirano 27 posto računa više nego u to vrijeme prošle godine, svih 10 dana u prepunom gradu tražila se stolica više, a na gradskim ulicama tih je dana bilo uobičajeno vidjeti rijeke ljudi. Dodao je kako su osim ugostitelja i malih obrtnika zadovoljni i KUD-ovi koji su ponosno pokazali svoj rad, doprinijeli da Vinkovačke jeseni zabljesnu u svome punom sjaju, ali i pokažu da se naša tradicijska kultura ne mora brinuti za budućnost.

– Ostaje žal što ove godine nismo mogli vidjeti konjanike i konjske zaprege, ali dogodine će njihov sjaj još jače zabljesnuti – istaknuo je Bosančić.

Pripreme za sljedeće izdanje naše najveće tradicijske manifestacije već su počele. Na sastanku Organizacijskog odbora donesena je odluka kako će 59. Vinkovačke jeseni biti održane od 13. do 22. rujna 2024. godine. 

Ovogodišnji Jesenski sajam jedno je u nizu događanja u Gospodarskom centru OBŽ-a, novootvorenom i modernom sajamskom prostoru koji grad Osijek i Osječko-baranjska županija zaslužuju Mogućnost malim izlagačima i proizvođačima da se predstave na najbolji način Iako živimo u digitalnom svijetu, i izravan kontakt na sajmu je važan NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Osnovica za zaposlene od 1. rujna 2023. iznosi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura Odgojiteljice u fokusu Povećanje plaća u Općini Dubrava već drugu godinu zaredom U voznom parku Zavoda ukupno su 32 vozila, a u posljednjih pet godina, zajedno s ova dva, Županija im je nabavila 16 novih vozila Župan uručio ključeve Dva nova vozila Zavodu za hitnu medicinu