Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Renesansni festival

Isprobat će se 20 sprava za mučenje

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ove će se godine održati od 22. do 25. kolovoza. U četvrtak je ulaz na festival besplatan, u petak je ulaznica pet kuna, u subotu 15, a nedjelju deset kuna. Glavna ovogodišnja tema festivala je “Tortura”

Sve je spremno za početak Renesansnog festivala na koprivničkim bedemima, jedne od najposjećenijih povijesnih manifestacija u regiji.

Ministarstvo kulture Gradu je odobrilo 100.000 kuna, ostatak plaća Grad Koprivnica Koprivnica Počela obnova poda sinagoge

Ove će se godine održati od 22. do 25. kolovoza. U četvrtak je ulaz na festival besplatan, u petak je ulaznica pet kuna, u subotu 15, a nedjelju deset kuna. Glavna ovogodišnja tema festivala je “Tortura”.

– Napravili smo oko 20 sprava za mučenje po originalima koji bi trebali dočarati te uvjete u kakvima su živjeli i djelovali ljudi u kasnom srednjem vijeku. Odraslima, ali i najmlađima približit ćemo nešto što je također, na žalost, dio ljudske povijesti - istaknuo je Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice.

Dragutin Jeđud, predsjednik povijesne udruge Anno Domini koja ima važnu ulogu u organiziranju Renesansnog festivala, kaže kako je stotinjak članova udruge spremno za ovogodišnju četverodnevnu manifestaciju. – Vrlo rado ćemo pozdraviti desetak viteških skupina iz desetak zemalja Europe, oko 20 starih zanata i oko tisuću sudionika na manifestaciji. Posebno bih htio zahvaliti ugostiteljima. Siguran sam da će i ove godine biti novih jela koja će se povijesno uklopiti u jelovnike srednjeg vijeka – naglasio je Jeđud. 

Zgrada će uskoro na tehnički pregled, a u tijeku je završno uređenje interijera, odnosno postavljanje namještaja i informatičke opreme Dovršena zgrada u cijelosti financirana novcem EU U rujnu prvi poduzetnici stižu u Inkubator kreativnih industrija