Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Poticajne mjere

Jakšić: Grad daje deset stipendija za deficitarne obrte

Foto: Grad Koprivnica
Nove mjere potpore odnosit će se na subvencioniranja različitih troškova te potporu za prijave na sredstva iz fondova EU

Gradske vlasti u Koprivnici predstavile su prošli tjedan mjere potpore obrtničkim zanimanja koje kreću od travnja ove godine. Od jeseni pak Grad će dodjeljivati najmanje deset stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja kojih nema dovoljno ili su pred gašenjem.

Gradska uprava objavila početak gradnje kapitalnih projekata U veljači novi vrtić, u ožujku školska sportska dvorana, a u listopadu novi trg

O tome su na konferenciji za novinare govorili gradonačelnik Mišel Jakšić, čelnik Udruženja obrtnika Koprivnice Darko Frankol i tajnica Udruženja Jasmina Markota. Nove mjere potpore odnosit će se na subvencioniranja različitih troškova te potporu za prijave na sredstva iz fondova EU.

– Od jeseni Grad će dodijeliti najmanje deset stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja, i to u suradnji s našim Udruženjem obrtnika. To su zanimanja koja su pred gašenjem i treba ih očuvati jer u Koprivnici ima potrebe za njihovim uslugama – naglasio je gradonačelnik.

Čelnik Udruženja obrtnika Koprivnice Darko Frankol ističe da je gradska uprava prepoznala važnost obrtnika za razvoj i zapošljavanje. Da se poduzetnička klima u gradu mijenja, potvrdila je i tajnica Udruženja Jasmina Markota.

Ona je upozorila da od 2008. bilježe kontinuiran pad broja obrta pa je s blizu njih tisuću brojka pala na samo 600-tinjak. Sve do prošle godine.

Potpisani ugovori Stižu tri nova poduzetnika

– Pravi dokaz da se poslovna klima u gradu mijenja su i 133 novootvorena obrta tijekom protekle godine. Danas na koprivničkom području tako djeluje više od 800 obrta – zaključila je tajnica Udruženja obrtnika Koprivnice Jasmina Markota.