Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
DJEČJI GRADONAČELNIK ZAPREŠIĆA

Janko Jembrih: "Želim da grad ima najviše zabavnih stvari za djecu"

Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih, učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića
Foto: Zaprešić
Na izborima među vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća izabran je prvi dječji gradonačelnik i prva dječja zamjenica

Na izborima među vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća izabran je prvi dječji gradonačelnik i prva dječja zamjenica gradonačelnika Zaprešića. Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih, učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića.

Čestitavši zamjenici i zahvalivši vijećnicima, dječji gradonačelnik Zaprešića Janko Jembrih rekao je da se nada da će za njegova mandata djeca uspjeti promovirati Zaprešić u jedan od najljepših hrvatskih gradova.

– Uz to da bude i jedan od najsigurnijih gradova i da ima najviše zabavnih stvari za djecu. Želim i što više uključiti djecu u zaprešićke projekte – rekao je dječji gradonačelnik. Na sjednicama Dječjeg gradskog vijeća koje broji devet članova, po tri iz svake gradske osnovne škole dječji će vijećnici raspravljati o različitim temama vezanim uz život Zaprešića i njegovih građana te predlagati rješenja određenih problema i načine poboljšanja kvalitete života.

Zamjenica dječjeg gradonačelnika Lana Sunčica Čobec nada se da će uspjeti pomoći djeci da iznesu svoje mišljenje i da djeca mogu utjecati na ono što se događa u gradu. Mandat dječjih vijećnika, gradonačelnika i zamjenice traje dvije godine. Članovi Dječjeg gradskog vijeća su Neo Mujkić, 5.c razred OŠ Antuna Augustinčića, Luka Kuštro, 6.a razred OŠ Antuna Augustinčića, Lana Sunčica Čobec, 7.e razred OŠ Antuna Augustinčića, Lana Pejakić, 5.c razred OŠ Ljudevita Gaja, Marko Miletić, 6.e razred OŠ Ljudevita Gaja, Viktor Lovrinić, 7.e razred OŠ Ljudevita Gaja, Elena Mihalić, 5. razred OŠ Kupljenovo, Jan Gugić, 6. razred OŠ Kupljenovo i Janko Jembrih, 7. razred OŠ Kupljenovo.

Osigurana su sredstva za obnovu dvorca, zgrada s desne strane Aleje Đure Jelačića i velikog romantičnog perivoja koji se proteže na više od 20 hektara Obnovljeni Novi dvori promijenit će život u gradu Obnova Novih dvora u "Banovu gradu" vrijedna deset milijuna eura RADOVI na svim zgradama na zaprešićkom trgu odnose se isključivo na konstrukcijsku obnovu Grad od stanara preuzeo troškove izrade elaborata Napreduje konstrukcijska obnova na Trgu žrtava fašizma Programe Maslačka pohađaju ukupno 404 djeteta, od kojih je 166 smješteno u novi objekt, a zaposleni su i djelatnici potrebni za funkcioniranje (domar, spremačice i odgojitelji) Zaprešić U novom vrtiću i djeca i djelatnici mogu raditi punom parom