Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Na Čardi niče veliki retencijski bazen za prihvat oborinskih voda

KC vode pozivaju na strpljenje zbog otežanog prometa

Foto: Koprivničke Vode
Osim ovog na Čardi, u Koprivnici se grade još tri – u Križevačkoj ulici, Pavelinskoj i Herešinskoj

Radovi na aglomeraciji počeli su diljem Koprivnice. Grade se novi vodoopskrbni sustavi, polažu se nove kanalizacijske cijevi, niču 
veliki retencijski bazeni.

Zatvorena dvorišta

No s opsežnim radovima stigli su i problemi u prometu te svakodnevnom životu grada. Zbog toga Koprivničke vode  obavještavaju stanovnike grada i prigradskih naselja da su radovi na projektu aglomeracije svakim danom sve intenzivniji na brojnim trasama te ih ujedno mole za strpljenje i razumijevanje zbog povremene neprohodnosti prometnica. U ulicama u kojima se obavljaju radovi povremeno će biti otežan promet, no alternativni putovi su osigurani za sve građane i većih problema u prometu ne bi trebalo biti.

Povremeno i mjestimično građani neće moći vozilom do svojih dvorišta, no sanacija putova i zelenog koridora uz cestu obavit će se odmah nakon izgradnje i ispitivanja vodonepropusnosti novoizgrađenog sustava, ističu u Koprivničkim vodama.

U tijeku su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u prigradskim naseljima Kunovec Breg (Gorička ulica), Starigrad (Kanalska ulica, Teofila Hana i Galovićev breg), Draganovec (Vinogradarski put i Bukovačka ulica), Jagnjedovec i Bakovčica.

U naselju Kunovec  Breg radovi na izgradnji kanalizacijske mreže i priključaka za korisnike su pri kraju te će se do svibnja obaviti ispitivanje sustava i sanacija putova, pa će svi radovi biti gotovi. U gradu radovi su počeli potkraj prošle i početkom ove godine, a radi se o ulicama ili dijelovima ulica Miroslava Krleže, Herešinska cesta, Cvjetna ulica, Ivana Česmičkog, Čarda, Peteranska cesta, Stari Brežanec, Križevačka cesta, Dravska ulica, Vinica – više ulica, Močile – više ulica i Podolice – više ulica.

Osim toga, radovi na proširenju i modernizaciji vodovodne i kanalizacijske mreže u tijeku su i u naseljima u općinama Hlebine, Peteranec, Drnje, Đelekovec i Rasinja.

– Procijenjena vrijednost obuhvata projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Koprivnica” iznosi 410 milijuna kuna bez PDV-a, projekt je sufinanciran od strane Europske unije – izvijestili su prošli tjedan iz Koprivničkih voda.

Najveće ulaganje

Riječ je o najvećem ulaganju u infrastrukturu u povijesti Koprivnice, a ukupna vrijednost radova s PDV-om, dakle, penje se  na čak 512 milijuna kuna. Dakle, više od pola milijarde.

U sklopu Aglomeracije Koprivnica izgradit će se 10,7 kilometara kanalizacije u prigradskim naseljima, obnovit će se 13  kilometara kanalizacijske mreže u Koprivnici, izgradit će se četiri retencijska bazena za prihvat oborinske vode. Izgradit će se i 12,5 kilometara novih vodoopskrbnih cjevovoda, od čega je najznačajniji ‘prsten’ dug 5,5 kilometara koji će povezati vodocrpilište Lipovec s vodocrpilištem Ivanščak.

Osim toga, na području grada obnovit će se blizu 20 kilometara stare vodovodne mreže. Zbog zamjene vodovoda prekopat će se sljedeće ulice: Herešinska, Krležina, Selingerova, Čarda, Miškinina, Galovićeva,  Dravska, Crnogorska, Cvjetna, Mihanovićeva, Križevačka cesta, Varaždinska cesta (na prijelazu ispod pruge).