Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Koprivnica će dobiti novu školu vrijednu 14,5 milijuna eura

Na svečanom potpisivanju bili su župan Darko Koren (drugi slijeva), gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić (sasvim lijevo) te njihovi najbliži suradnici
Foto: Grad Koprivnica
Škola bi mogla primiti najviše 600 učenika i time bi se stvorili preduvjeti za jednosmjensku nastavu u cjelokupnom srednjoškolskom obrazovanju u Koprivnici

Konačno kreće desetljećima obećavana gradnja nove srednjoškolske zgrade u Koprivnici. Nova srednja škola gradit će se u zoni Cvjetna koja je prvotno bila predviđena za gradnju nove obrtničke škole, ali kasnije su planovi izmijenjeni.

U sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije Županiji je odobreno oko 1,8 milijuna bespovratnih kuna za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za novu koprivničku srednju školu.

Površina 3700 m2

Grad Koprivnica Županiji je već dao pravo građenja u zoni Cvjetna. Prema prvim procjenama iz Vladina Sporazuma Sjever, nova bi srednja škola, prema lanjskim informacijama, trebala stajati oko 110 milijuna kuna (14,5 milijuna eura), odnosno gotovo dvostruko više od koprivničke osnovne škole na Podolicama.

Da se stvar konačno pokrenula s mrtve točke svjedočili smo prošli tjedan kad je u prostorijama Županije potpisan ugovor izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Srednje škole Koprivnica. Ugovor su potpisali ravnatelj Srednje škole Mario Latin i direktor tvrtke Code Architect Jadranko Hrvačević-

Na svečanom potpisivanju bili su župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić te njihovi najbliži suradnici. Ugovor je vrijedan 125.000 eura s PDV-om, a projekt je, kako rekosmo, dio Razvojnog sporazuma Sjever u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Župan Koren naglasio je važnost projekta za unapređenje uvjeta srednjoškolskog obrazovanja na području Koprivnice i okolice.

Otkrio je kako će se sagraditi nova zgrada srednje škole s trodijelnom sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje, čija bi površina bila oko 3700 četvornih metara uz dodatnu površnu dvorane. Škola bi mogla primiti najviše 600 učenika i time bi se stvorili preduvjeti za jednosmjensku nastavu u cjelokupnom srednjoškolskom obrazovanju u Koprivnici.

Novom školom bili bi stvoreni preduvjeti za uvođenje dodatnih sadržaja, izvannastavnih aktivnosti i provođenja izborne nastave. Samim time značajno će se utjecati na kvalitetu i sadržajnost nastavnog procesa te bolju povezanost strukovnog obrazovanja i tržišta rada.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Veseli nas vidjeti da se stvari pokreću i da se stvaraju preduvjeti za gradnju srednje škole. Ovaj projekt mnogo znači za budući razvoj grada i županije, kao i strukovnog obrazovanja, te čestitam svima koji su uključeni – poručio je Jakšić na svečanom potpisivanju ugovora s projektantima.

Osam zanimanja

Ravnatelj škole Mario Latin naglasio je kako trenutačno rade u dvije smjene te bi nova zgrada škole učenicima omogućila kvalitetnije strukovno obrazovanje, više izborne nastave i dodatne aktivnosti izvan školskih sati. Istaknuo je kako je nova škola namijenjena za osam zanimanja.

Guske su uz pomoć psa i goniča u jednom trenu disciplinirano prodefilirale tunelom od ljudskih tijela posjetitelja festivala Renesansni festival - povijesna bajka i fantazija na otvorenome Viteške borbe, noćni napad na grad, pivo od koprive i dresirane guske Najlakši način sakupljanja otpadnog jestivog ulja jest ulijevanje ulja u korištenu plastičnu bocu Na četiri mjesta Spremnici za jestivo ulje vraćeni na svoje lokacije Mjere su usmjerene na zapošljavanje doktora medicine specijalista pedijatrije na neodređeno vrijeme Program mjera za zdravstvenu skrb Pedijatru 13.300 eura poticaja i 500 eura za stan