Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ADVENT U ČAZMI

Na gradskom trgu možete klizati svaki dan, osim na Božić i Novu godinu

SEZONA KLIZANJA trebala bi, ako vrijeme dopusti, trajati do 7. siječnja 2024.
Foto: Čazma
Klizalište u Čazmi zauzima površinu od 275 četvornih metara, a unutar njega smještena je ukrasna jelka

Ovogodišnji Advent u Čazmi najčarobniji je do sada, a uz mnoge atrakcija od prošloga vikenda Čazmanci i posjetitelji se mogu i klizati. Klizalište su postavili radnici tvrtke Ice Wonderland, uz podršku djelatnika čazmanskih Komunalija, a smješteno je na lokaciji kao i prijašnjih godina, na gradskom trgu u centru Čazme.

Zauzima površinu od 275 četvornih metara, no klizalište ove godine ima ukrasnu jelku smještenu unutar njega, što je dodalo posebnu čar cjelokupnom doživljaju.

Sezona klizanja trebala bi, ako vrijeme dopusti, trajati do 7. siječnja 2024., a radno vrijeme klizališta bit će od nedjelje do četvrtka od 10 do 21, a petkom i subotom od 10 do 22 sata. Radit će svakog dana osim na Božić i Novu godinu. Osim klizališta, najljepše mjesto za najmlađe Čazmanke i Čazmance ovih blagdana svakako će biti Kuća Djeda Mraza smještena u Multifunkcionalnom centru Čazmi. U bajkovitom ambijentu mališane će srdačno dočekati Baka Mraz, spremna podijeliti s njima najljepše priče. Fotografiranje je dozvoljeno, a slatkiši od Bake Mraz su zajamčeni. Mali posjetitelji mogu napisati pismo Djedu Mrazu, nacrtati crtež te ih sve zajedno ubaciti u poseban poštanski sandučić nazvan "Mraz ekspres," koji će putovati izravno do Djeda Mraza.

Ne treba zaboraviti I na svima već poznato "svjetleće" imanje pokraj Čazme koje ponovno oduševljava posjetitelje iz zemlje i inozemstva. I ove godine stigle su brojne najave posjeta iz hrvatskih gradova, ali i inozemstva. Na popisu dolazaka su gosti iz Austrije, Mađarske, Njemačke, i Slovenije, a najavilo se i petnaest gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država. Također, očekuju se posjetitelji iz Italije i Portugala, čineći ovo događanje međunarodno prepoznatljivim.

– Ove godine smo pripremili obilje sadržaja kako bismo posjetiteljima pružili još ljepši doživljaj. Posebno ističemo predivno ukrašen bor koji smo oblikovali poput pravog umjetničkog djela. Unaprijedili smo i proširili svoju kolekciju drvenih figurica, donoseći svježe i kreativne dodatke. Povećali smo broj lampica u usporedbi s prošlogodišnjim izdanjem, stvarajući još svjetlije i blistavije ozračje – poručio je jedan od vlasnika Alen Salaj.

Ukupna vrijednost radova iznosi 38.320 eura. Predviđen je završetak radova do 5. prosinca, no to će ovisiti i o vremenskim uvjetima. Župan Marušić i gradonačelnik Pirak desno čazma Pri kraju obnova krova Doma zdravlja, a uređen je i stan za liječnike Oko 100.000 eura vrijedna je obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Čazma koja je trenutačno u tijeku Čazma će dodatno uložiti 15.000 eura Učenici osnovne škole, prvi put u povijesti, moći će svoj obrok pojesti sjedeći GRADSKE MJERE važne su za poticanje obrazovanja i olakšavanje financijskog opterećenja koje studenti često nose tijekom svog školovanja, ističe gradonačelnik Dinko Pirak U prostorijama Udruženja obrtnika Čazma obilježen Dan obrtništva Za jednokratne pomoći grada Čazme prijavilo se 80 studenata