Izbornik
Naslovnica Gradovi
Studenti i poslodavci na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever

"Naš posao završava kad studenti počnu raditi u struci"

Otvorenje Tjedna karijera na sveučilištu u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Riječ je o jednom od najposjećenijih događaja aktivne suradnje akademske i poslovne zajednice. Otvorenju koprivničkog dijela Tjedna karijera prošli je tjedan nazočila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž

Sveučilište Sjever jedino je hrvatsko sveučilište koje organizira Tjedan karijera (UNIN Connect Week) s panel raspravama i bogatim programom. Ovogodišnji događaj započeo je 8. svibnja u Sveučilišnom centru Varaždinu, a završio 12. svibnja u Sveučilišnom centru Koprivnici.

Riječ je o jednom od najposjećenijih događaja aktivne suradnje akademske i poslovne zajednice. Otvorenju koprivničkog dijela Tjedna karijera prošli je tjedan nazočila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Veseli nas da poslodavci i budući poslodavci imaju mogućnost upoznati studente sa svojim djelatnostima te potrebama za zapošljavanjem, a to se iz prijašnjih godina pokazalo jako dobrim procesom. Ovo je također prilika da Grad Koprivnica predstavi svoje stipendije, programe i podupiranje studentskog života u našem gradu, rekla je na otvorenju Tjedna karijera Ksenija Ostriž.

Upriličena je i zanimljiva panel-rasprava “Karijera nakon Sjevera”, u kojoj su o svojim iskustvima pričali bivši studenti Sjevera, a danas uspješni poslovni ljudi.

Tjedan karijera otvorio je Petar Miščević, prorektor za suradnju s gospodarstvom EU, projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever. Izuzetno velik interes za ovogodišnjim Tjednom karijera dokazuje prisutnost važnih tvrtki iz STEM područja, ali i drugih, koje svake godine u sve većem broju prepoznaju taj jedinstveni događaj na kojem upoznaju studente, svoje buduće kadrove, a studenti pritom imaju priliku ostvariti izravnu suradnju s budućim poslodavcima te steći nove kontakte.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša naglasio je kako njihov posao zapravo završava kad studenti koji završe fakultet nađu posao u struci.

– Zato svake godine u svibnju organiziramo ovakva druženja na kojima se studenti i poslodavci mogu upoznati, naglasio je Tomiša.

Potpredsjednik Vlade, ministar Branko Bačić u pratni sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka obišao je radove obnove zgrada Učeničkog doma u Sisku i zgrada Gimnazije Sisak Centar kompetentnosti umjesto domobranske vojarne U Sisku se obnavlja Gimnazija i uređuje prvi učenički dom U reviju su bili uključeni učenici zanimanja krojač, frizer, kuhar i elektro-instalater koji su pod voditeljskom palicom Andree Bećarević i uz pjesmu Ante Benkovića prošetali crvenim tepihom i ispričali modno-frizersku priču Španjolske i Grčke 8. slatinski obrtničko-gospodarski sajam još uspješniji od prethodnih Tajne lončarstva, praline te rad motora i solarnih panela UGOVORE su potpisali ravnatelji osnovnih škola i načelnici općina, a župan Posavec istaknuo je da su za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti spremni za natječaje Kreće novi investicijski val U obnovu idu područne škole u Gardinovcu i Zasadbregu, a u dogradnju OŠ u Šenkovcu