Izbornik
Naslovnica Gradovi
Svjetski dan jabuke na štandu OPG-a Ledinski

Naši poljoprivrednici imaju svoje tržište u vrtićima, školama, restoranima...

Za vrijeme korone nije se mogla uvoziti roba izvana i tada smo najbolje tržili domaću jabuku, kaže Ledinski
Foto: Bjelovar

Povodom nedavnog obilježavanja Svjetskog dana jabuke na štand OPG-a Ledinski u Haulikovoj ulici u posjet je došao zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Tom je prilikom Željko Ledinski, kao član OPG-a čiji su vlasnici njegova djeca, otkrio kada je prodaja domaćih jabuka bila najbolja.

– Poznato je da je jabuka kraljica voća, najviše se proizvodi u našem podneblju i najveća je njezina potrošnja. Prije nekoliko godina, za vrijeme korone, nije se mogla uvoziti roba izvana i tada smo najbolje tržili domaću jabuku. U to vrijeme imali smo dosta veliku proizvodnju – objasnio je Ledinski. Danas ima dosta uvozne jabuke, kaže, jer se prazne skladišta lanjske proizvodnje i to ruši cijenu.

– Htio bih istaknuti da je Grad Bjelovar dosta pomogao u plasmanu određenih proizvoda kroz Bilogorsku košaru i druge te potiče male poljoprivrednike koji mogu prodavati na svojim štandovima. Često smo znali imati razne akcije ciljanih proizvoda, trešanja i jagoda na korzu, da naši građani mogu doći do njih – ispričao je Ledinski čija obitelj ima oko 11 hektara voćnjaka jabuke u proizvodnji. Zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić još je jednom istaknuo važnost poljoprivrede.

– Hvala Željku što je prepoznao našu želju i zajedničku suradnju s našim poljoprivrednicima da im olakšamo plasman robe na tržište. Mi u Gradu uvijek naglašavamo da treba što manje potpora, a što više stvaranja tržišta za naše poljoprivrednike. Oni imaju svoje tržište u vrtićima, školama, restoranima, tako da plasman robe bilogorskih poljoprivrednika nije upitan što se tiče nas. Uvijek u zajedničkim akcijama kad su dani jagoda, trešanja i putem Bilogorske košare i na razne načine surađujemo, neću reći pomažemo poljoprivredu jer poljoprivrednici pomažu nas, selo hrani grad i oni su ti koji pomažu nas, a mi smo ovdje samo da slušamo njihove potrebe i da napravimo ono što je u našoj mogućnosti – naglasio je Brajdić.

Ljubo Runjić šibenik Ljubo Runjić: Imamo 30 posto više upisanih studenata nego lani Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja Javnoprometna infrastruktura 500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine Lukovo u Novskoj Novska Lukovo je opet oduševilo, a iduće godine pripremamo još veći kirvaj