Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Obilazak radova i na području gradskih naselja

Nova škola raste naočigled, a novi rotor otvara se idući tjedan

Foto: Robert Mihaljević
Novi rotor trebao bi biti u funkciji najkasnije idući tjedan. Gradonačelnik zahvaljuje građanima na strpljenju

Otprilike dva i pol mjeseca od svečanog početka radova već se nazire kostur nove osnovne škole  Podolice u Koprivnici. Unatoč paklenim vrućinama, ekipa građevinske tvrtke Radnik potpomognuta dvama kranovima i drugom građevinskom mehanizacijom ne posustaje.

Radovi su službeno počeli 10. svibnja dolaskom predsjednika Zorana Milanovića i polaganjem vremenske kapsule u temelje građevine koja bi trebala omogućiti jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama u Koprivnici. Radove je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

Završetak na jesen 2022.

Vrijednost investicije na Podolicama zapravo je 40,7 milijuna kuna bez PDV-a. Grad se za to zadužio dugoročnim kreditom banke, na koji je suglasnost dala i  Vlada RH. Škola će se izgraditi na parceli površine 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama.

Nakon sklapanja ugovora u prosincu, izvođač radova ima rok od 20 mjeseci da Koprivnici preda ključ gotove škole, što znači da bi već na jesen 2022. godine u novu školu na Podolicama, četvrtu samostalnu u gradu, trebalo krenuti  oko 400 školaraca.

Gradski čelnici prošlog su tjedna obišli i radove na velikom rotoru na raskrižju ulica Braće Radić, Ivana Sabolića i Stari Brežanec koji postaje kružno raskrižje državne ceste D-41. Rotor će osigurati mnogo veću protočnost tim frekventnim dijelom državne prometnice te utjecati na sigurnost prometa budući da se na tom križanju posljednjih godina dogodilo više prometnih nesreća.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Tomislav Golubić i direktor podružnice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec nakon radnog sastanka u gradskoj upravi, obišli su radove na rotoru.

– Radovi na obnovi spomenutog rotora vrijedni 4,5 milijuna kuna idu planiranim tijekom. U sljedećih desetak do petnaestak dana 
možemo očekivati da će promet ponovno funkcionirati potpuno nesmetano – rekao je gradonačelnik  Jakšić prilikom obilaska radova.

To znači da bi novi rotor trebao biti u funkciji najkasnije idući tjedan. Gradonačelnik zahvaljuje građanima na strpljenju, kao i partneru na projektu, Hrvatskim cestama, na odlično odrađenom poslu.

Uređenje mosta

Osim gradilišta nove škole i rotora, gradski oci obišli su prošli tjedan i 80 tisuća kuna vrijedne završne radove na uređenju mosta na prometnici koja spaja prigradska naselja Štaglinec i Bakovčice. Radovi, koji će biti završeni najkasnije početkom ovog tjedna, 
obuhvaćali su uređenje korita potoka betonskom oblogom te uređenje nosive konstrukcije mosta, kao i drvene kolničke konstrukcije. Grad Koprivnica pokriva troškove uređenja kolničke konstrukcije, dok su trošak uređenja korita financirale Hrvatske vode.