Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Pomoć vinkovačkim maturantima

Osigurane besplatne pripreme za državnu maturu

Zahvaljujući ovim subvencijama sigurna sam kako ima prostora i da plaće djelatnika u privatnim vrtićima uskoro budu usklađene s onima djelatnika gradskih vrtića i osnovnih škola – istaknula je Vinković
Foto: Grad Vinkovci

S ciljem da se srednjoškolci što bolje pripreme za državnu maturu, Grad Vinkovci će i ove godine svojim maturantima osigurati besplatne pripreme za maturu. Prema najavama gradskih vlasti, pripreme će se održavati u večernjim terminima kako bi učenici mogli neometano ispunjavati svoje školske obveze, a isto tako i da stignu na pripreme. Pripreme za maturu financira Grad Vinkovci, a na njih se vinkovački maturanti mogu prijaviti u svojim školama. Prema posljednjim podacima, trenutačno se prijavilo njih 136, od kojih je 80 gimnazijalaca. Pripreme će trajati do 15. travnja, a održavat će se u prostorijama vinkovačke Gimnazije. Vodit će ih šest profesora, maturanti će biti podijeljeni u šest grupa i odvijat će se ukupno 35 sati.

– Državna matura i upisi na fakultet veliko su opterećenje i djeci i roditeljima pa smo i ove godine našim maturantima osigurali besplatne pripreme za maturu, koje će im dobro doći i u daljem nastavku školovanja – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

MEĐUNARODNI SAJAM Viroexpo je kroz povijest postao brend prepoznatljiv diljem Hrvatske Viroexpo postoji od 1996., a svake je godine sve uspješniji, gledaniji, posjećeniji Na sajmu Viroexpo nekoliko stotina izlagača iz 10-ak zemalja ŽUPANIJA ĆE za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području VPŽ-a izdvojiti ove godine više od 300.000 eura ULAGANJE U OBRTNIKE Virovitičko-podravska županija druga u RH po potporama obrtnicima USVOJEN je program mjera zaštite od zaraznih bolesti Zaštita stanovništva od zaraznih bolesti Marušić usvojio program mjera suzbijanja štetnika na području županije u 2024.