Izbornik
Naslovnica Gradovi
Mjesečna manifestacija

Petek na Gorice – sjaj goričkog sajma kakav je bio nekada

Prvi datum bit će petak 8. rujna kada će se posjetiteljima nuditi domaći proizvodi te mogućnost degustacija
Foto: VELIKA GORICA

Svim generacijama Velikogoričana dobro je poznat izraz "Petek na Gorice". Upravo to je ime nove manifestacije koja će se održavati kod Muzeja Turopolja. Prvi datum bit će petak, 8. rujna kada će se posjetiteljima nuditi domaći proizvodi te mogućnost degustacija. Uz to će biti organiziran i dječji kutak te još mnogo toga. Manifestacija će trajati cijelog dana, od 11 do 17 sati. Petek na Gorice je, slobodno možemo reći, način života Goričana, posebno onih starijih koji su doživjeli svu živost i raskoš goričkog sajma kakav je bio nekad, a sada se pod tim nazivom rađa i službena istoimena manifestacija koja će se prvi put održati u rujnu.

Riječ je o manifestaciji kojom, kako ističu iz Turističke zajednice, žele spojiti nešto tradicionalno i nešto novo.

– Čuvajući našu tradiciju gradimo na tim temeljima jednu novu priču koja je namijenjena svima od vrtićke dobi do penzionera. Našim sugrađanima želimo omogućiti da imaju svoju velikogoričku špicu gdje će moći degustirati i kupiti najbolje od lokalnih proizvođača, čuti i vidjeti naše mlade talente, podružiti se i čuti na radionicama nešto korisno i novo – kažu iz Turističke zajednice Grada Velika Gorica. Za početak ova manifestacija održavat će se jednom mjesečno, mjesto događanja bit će u parku Plemenite opčine turopoljske pokraj Muzeja, a sve na tragu dobro prihvaćenog tradicionalnog velikogoričkog sajma petkom.

Bit će tu gastro ponuda, degustacije, lokalni proizvođači, glazba, dječji kutak i drugo, čime će se gorički običaj okupljanja i druženja približiti mlađim naraštajima.

Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 300.000 eura, a izvođač je tvrtka Strabag d.o.o. Radovi vrijedni 300.000 eura Ovom investicijom riješit će se dvije najkritičnije dionice prometnica Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta Pokrivanjem LED rasvjetom smanjit će potrošnju energije i opterećenje u trafostanici Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED svjetiljki, a naknadno njih još 108 GOSPODARSKI CENTAR Osječko-baranjske županije otvoren je u ožujku i već je u prvim mjesecima rada potvrdio očekivanja i ulaganja Izgradnja i opremanja multifunkcionalnog objekta stajali su 10,078.673 eura Gospodarski centar OBŽ-a već je potvrdio očekivanja i ulaganja