Izbornik
Naslovnica Općine
Pokrivanjem LED rasvjetom smanjit će potrošnju energije i opterećenje u trafostanici

Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED svjetiljki, a naknadno njih još 108

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta
1/3
Foto: Općina Gunja

Općina Gunja već neko vrijeme provodi aktivnosti s ciljem da cijela Gunja bude pokrivena LED rasvjetom. U sklopu tog projekta na objavljeni javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2023. godini, Općina Gunja prijavila je projekt "Cijela Gunja u LED rasvjeti". Odobren je iznos od 35.600 eura s tim da ukupna vrijednost projekta iznosi više od 78 tisuća eura.

Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta. Ističe da je realizacija projekta pri kraju te da su obuhvaćene ulice: Luke Š. Šaljapina (11 svjetiljki), Makovište (4), Vladimira Nazora (21), M. A. Reljkovića (45), Graničarska (30). Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED rasvjetnih tijela u Gunji.

Zadnja faza rekonstrukcije javne rasvjete obuhvaćala bi zamjenu još 108 svjetiljki, čime bi cjelokupna javna rasvjeta bila zamijenjena novom LED rasvjetom.

– Riječ je o važnom projektu koji će u godinama koje dolaze svakako donijeti puno toga Gunji. Smanjit ćemo potrošnju električne energije i postojeće troškove. Slijedom toga bit će smanjeno i opterećenje u trafostanici. Sredstva koja ćemo tako uštedjeti moći ćemo iskoristiti na nekoj drugoj strani. Uz to, postavljanjem LED rasvjete osigurat ćemo da javna rasvjeta radi tijekom cijele noći, a ne kao do sada – rekao je Gutić. 

Odazvalo se pedesetak mladih volontera koji su bojili, brusili, crtali i radili sve drugo što je trebalo u ovome vinkovačkom parku Odazvalo se pedesetak mladih volontera Htjeli smo urediti klupe, ali došlo je mnogo djece pa smo i bojili GOSPODARSKI CENTAR Osječko-baranjske županije otvoren je u ožujku i već je u prvim mjesecima rada potvrdio očekivanja i ulaganja Izgradnja i opremanja multifunkcionalnog objekta stajali su 10,078.673 eura Gospodarski centar OBŽ-a već je potvrdio očekivanja i ulaganja NA PRVOM upisnom roku popunjena su sva mjesta za prvi razred druge generacije jaskanskih logističara Prijavilo ih se 87, a mjesta je bilo za samo 26 Tehničari za logistiku i špediciju nikad traženiji