Izbornik
Naslovnica Gradovi
Prijavilo ih se 87, a mjesta je bilo za samo 26

Tehničari za logistiku i špediciju nikad traženiji

NA PRVOM upisnom roku popunjena su sva mjesta za prvi razred druge generacije jaskanskih logističara
Foto: MARKO BANIC

Na prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta za prvi razred druge generacije jaskanskih logističara u Srednjoj školi Jastrebarsko. Uz Grad Jastrebarsko, njihovo obrazovanje podupiru i gospodarski subjekti, Kaufland i Jamnica plus. Tvrtka Kaufland tako će nastaviti stipendirati svoja 24 učenika, sada polaznika drugog razreda, dok je Jamnica, u skladu s potrebama i izazovima tržišta rada, prepoznala važnost obrazovanja za razvoj zajednice pa će od nove školske godine stipendirati svoje "prvašiće", njih 26.

Osim stipendija, ovi gospodarski subjekti za učenike će osigurati i mogućnost prakse, dok Grad Jastrebarsko pokriva besplatne udžbenike i informatičku opremu.

Svakako je, ističu u Gradu, i to pridonijelo interesu učenika i roditelja. Naime, već u prvom upisnom roku bila su popunjena sva mjesta, a velik broj prijavljenih, njih 87, dokaz je kvalitete ovog obrazovnog smjera.

– Za ovim deficitarnim zanimanjem nastavit će rasti potražnja na tržištu rada, pogotovo u našem gradu, u kojem su mnoge tvrtke smjestile svoje logističke centre. Jedna među njima je i Jamnica plus, kojoj ovim putem zahvaljujem što nam se pridružila u podupiranju kvalitetnog obrazovanja za naše učenike, uz našeg partnera u projektu, tvrtku Kaufland, kako bi u budućnosti što bolje konkurirali na tržištu rada – rekla je Sonja Stipanović, ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko, dodajući kako je jako važno da se u sklopu projekta učenici upoznaju i s praktičnim radom. Nakon završetka srednje škole polaznici ovog jedinstvenog smjera moći će nastaviti obrazovanje na preddiplomskom studiju logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever u Koprivnici i Varaždinu, a postoji i mogućnost organizacije studija u Jastrebarskom.

Ovim programom razvija se i Srednja škola Jastrebarsko, koju će u novoj školskoj godini upisati 128 učenika, što je osam više nego lani, čime se pokazuje namjera Grada Jastrebarskog, kako kažu, da bude prepoznat kao sredina koja kontinuirano ulaže u obrazovanje.

OVA MANIFESTACIJA, uz još njih tristotinjak kroz godinu, potvrđuje da se i na kontinentu, u Zagrebačkoj županiji, imaju čime pohvaliti 'Kaj su jeli naši stari' Narodna jela dio su identiteta, povijesti i kulture Organizatori su prošle godine mnogobrojnim posjetiteljima podijelili rekordnih 3000 porcija fiša, a ništa manje, ističu, ne očekuje se ni ove godine Sve je već spremno za 23. izdanje Svetonedeljske fišijade Fiš-paprikaš iz navećeg kotla i natjecanje 40 ekipa u kuhanju ove delicije U najnovijoj kostimiranoj turi vam o svojim svjetskim ekspedicijama pričaju najpoznatiji karlovački putopisci - braća Seljan Turistički vodiči kostimirani sukladno temi koju obrađuju Upoznajte grad s braćom Seljan, Teslom ili Katarinom Zrinski