Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U čast 75. rođendana tvrtke

Podravka darovala devet tona hrane Crvenom križu Koprivnice

Foto: Podravka
- Nadam se da će ova donacija izmamiti pokoji osmijeh i barem malo olakšati ispraćaj ove i doček sljedeće godine - rekla je predsjednica Uprave Podravke, Martina Dalić

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica među 11 je udruga iz Hrvatske koje su protekli tjedan dobile donaciju Podravke u povodu blagdana i 75. rođendana tvrtke.

Prionuli poslu

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić tom je prigodom  posjetila koprivnički Crveni križ te nazočila primopredaji oko 9 tona hrane za socijalnu samoposlugu. Ravnateljica gradskog Crvenog križa Adela Sočev zahvalna je Podravki zbog velike i vrijedne 
donacije.

– Drago nam je da je Podravka prepoznala djelovanje koprivničkog Crvenog križa i potrebe sugrađana. Na području grada i okolnih 11 općina imamo više od tisuću korisnika. Naši djelatnici i volonteri idućih će dana sve što smo dobili pakirati u pakete te dijeliti u socijalnoj samoposluzi korisnicima u gradu i dostavljati onima u selima – naglasila je ravnateljica koprivničkog Crvenog križa.

Posebno je zahvalila Martini  Dalić na dolasku i otkrila kako je ona prva čelnica Podravke koja je posjetila Gradsko društvo Crvenoga križa u Koprivnici. Uz djelatnike, na primopredaji donacije bili su volonteri koprivničkog Crvenog križa. 

Svi su odmah prionuli poslu te krenuli s preuzimanjem vrijedne donacije. Podravka je 75 godina poslovanja obilježila velikom donacijom hrane u vrijednosti čak 750.000 kuna. Ukupno 75 paleta hrane poslano je na 11 lokacija diljem Hrvatske. Riječ je, zapravo, o 11 socijalnih samoposluga koje svojim radom najugroženijim članovima društva osiguravaju hranu i higijenske potrepštine.

Podravka je odlučila kako ovogodišnju veliku obljetnicu neće obilježavati proslavama ili domjencima, već investicijama, poboljšavanjem radnih uvjeta svojih zaposlenika i donacijama kojima se najpotrebitijima pokušavaju, što je više moguće, olakšati nadolazeći blagdani.

– Kao društveno odgovorna kompanija, Podravka se uvijek brinula o svojoj zajednici, kako onoj bližoj tako i široj. Svjesni smo da živimo u svijetu u kojem postoji sve više osoba kojima postaje teško pribaviti sve potrebne životne namirnice, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme. Stoga posebno treba pohvaliti udruge i ljude koji stoje iza projekata poput socijalnih samoposluga, a mi  smo ponosni što možemo biti dijelom njihova rada. Nadam se da će ova donacija izmamiti pokoji osmijeh i barem malo olakšati ispraćaj ove i doček sljedeće godine – prisnažila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić istaknuvši važnost volontera koji će osigurati da svi paketi stignu u prave ruke.

Pomoć diljem zemlje

Donacije su još primile socijalne samoposluge iz Belišća, Belog Manastira i Popovca, Đakova, Nove Gradiške, Siska, Vukovara 
te socijalna samoposluga Kruh sv. Elizabete iz Rijeke, socijalna samoposluga Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska mreža 
socijalnih samoposluga iz Zagreba.