Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Počela gradnja logističko-distributivnog centra

Podravkine investicije proračunu će donijeti milijune

Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Novi LDC objedinit će osam sadašnjih skladišnih prostora na širem području Koprivnice u jedno, kod tvornica Vegete i juha. Završetak radova očekuje se krajem 2024. godine

Prošli tjedan počela je gradnja novog Podravkina logističko-distributivnog centra (LDC) u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici.

Riječ je o najvećoj investiciji u sklopu strategije poslovanja kompanije do 2025. godine. Ukupna vrijednost projekta je 48 milijuna eura. Novi LDC objedinit će osam sadašnjih skladišnih prostora na širem području Koprivnice u jedno, kod tvornica Vegete i juha. Završetak radova očekuje se krajem 2024. godine.

Novi logistički centar u industrijskoj zoni Danica površine je tri nogometna igrališta, a središnja građevina, visokoregalno skladište, visoka je 33 metra, otprilike kao upravna zgrada Podravke u Starčevićevoj ulici. Važno je naglasiti i kako će opipljivu financijsku korist od cijelog projekta, i to kroz plaćanje komunalnog doprinosa, imati i gradski proračun. S obzirom na zapreminu novog prostora, prihod će biti milijunski, a nemali iznos očekuje se i od nove tvornice tjestenine koja se gradi.

"Realizacijom investicije razinu usluge prema kupcima podići ćemo na još višu razinu, a radnicima koji rade u logistici i skladištu znatno olakšati posao. Iznimno je važno što ćemo znatno smanjiti potrebe za internim transportom te tako pridonijeti smanjenju emisije CO2", rekla je tom prigodom Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Projekt gradnje obuhvatit će potpuno automatizirano visokoregalno skladište, ekspedit, administrativnu zgradu te prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom. Ukupni kapacitet LDC-a bit će gotovo 62 tisuće paletnih mjesta u različitim temperaturnim režimima, a u skoroj budućnosti planirano je i spajanje s glavnim izvoznim skladištem koje je udaljeno svega nekoliko metara, naglasio je Tomislav Đuranek, Podravkin voditelj projekta.

Logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih deset godina. Također, ako bude potrebe, u budućnosti se može i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove.

Nakon modernizacije poslovnog sjedišta Podravke, investicija u poboljšanje uvjeta rada u tvornicama, puštanja u pogon sunčane elektrane, početka radova na novoj tvornici tjestenine, Podravka još jednom velikom kapitalnom investicijom nastavlja snažan investicijski ciklus koji je u skladu s usvojenom strategijom, zaključuju u koprivničkoj tvrtki.

Izgled budućeg vrtića u Herešinu KOPRIVNICA Potpisan ugovor: Koprivnica gradi nove vrtiće za 332 mališana KOPRIVNICA Gradonačelnik Mišel Jakšić: Ozelenit ćemo 43 lokacije u Koprivnici Konferencija o novima prilikama u fondovima EU Mišel Jakšić: Koprivnica u vrhu po povlačenju EU novca