Izbornik
Naslovnica Gradovi
"Djeca budućnost grade"

Polaznici radionica Dječjeg tjedna stekli su nove vještine

NIZ AKTIVNOSTI Djeca su imala mogućnost sudjelovati na plesnim, likovnim, dramskim, ekološkim, medijskim, sportskim i STEM radionicama
Foto: Grad Sveta Nedelja

Pod sloganom Dječjih gradskih vijećnika Svete Nedelje, "Djeca budućnost grade", od 2. do 9. listopada u Svetoj Nedelji obilježen je Dječji tjedan. Svake godine, pa tako i ove, Dječji tjedan obuhvatio je provođenje bogatog programskog sadržaja za djecu i mlade, a nastavno na raznolikost radionica i aktivnosti i odaziv je bio veći nego prethodnih godina i obilježen je u nizu hrvatskih gradova pa tako i u Svetoj Nedelji.

Djeca su imala mogućnost sudjelovati na raznim interaktivnim, edukativnim, plesnim, likovnim, dramskim, ekološkim, medijskim, sportskim i STEM radionicama te steći nova korisna znanja i vještine koje će im koristiti u budućem obrazovanju i razvijanju kreativnosti. Teme radionica bile su u skladu sa 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj. Neke od provedenih radionica su: "Točka po točka", "Otpleši mi priču", "Prva pomoć za najmlađe", "Ekograd", "Mali knjižničar", "Vođene dramske igre i storytelling", "Mali vatrogasci", "300 m dobrote", "Lego izložba i radionice financijske pismenosti", likovne radionice, "Učini pravu stvar", "Povedi prijatelja", te "I zvuk priča film".

Posebnost u ovom Dječjem tjednu je što se svaka institucija i udruga uključila sa svojim radionicama i time pokazala djeci kako su bitna za naš grad. Ono što se mora istaknuti to su radionice koncipirane da potiču načela jednakosti, širenja dječjih vidika i socijalne interakcije. U tom segmentu partnerstvo i suradnja među institucijama/provoditeljima programa rezultirala su postizanjem zadanih ciljeva.

"Točka po točka", interaktivna radionica Udruge Kameleon, približila je djeci kroz igru kako pišu i čitaju slijepi ljudi. Utrka "300 metara dobrote" Dječjih gradskih vijećnika ove je godine bila provedena u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Svete Nedelje. Radilo se o poligonu čiji je cilj bio zajednički doprinijeti podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja.

U tri izvannastavna programa Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije sudjeluje 537 učenika i 159 mentora Boban najavio izgradnju kampa Centra izvrsnosti kod Omiša Ovu djecu moramo promovirati i pokazivati svijetu njihovu izvrsnost GRAD svake godine ima pregršt mjera koje su namijenjene upravo poduzetnicima početnicima 16. međunarodna konferencija o poduzetništvu "Kako pametno rasti" Grad Osijek različitim mjerama potiče rast i razvoj poduzetništva OSIM SVAKODNEVNIH putovanja redovnih studenata od mjesta stanovanja do mjesta studiranja obuhvaćena su i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na koncerte, utakmice, ljetovanja Ova mjera pokazala se kao pun pogodak Studenti će besplatno vlakom na fakultet, ali i na utakmice