Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Tete iz vrtića kao redateljice, glumice i scenografkinje u jedinstvenoj predstavi u Hrvatskoj

Prikazana predstava Snjeguljica i još poneko

Foto: novosti.hr
U predstavi je 16 likova, glumi ih 16 glumaca, a 15 ih je prvi put glumilo

U vinkovačkom Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” odigrana je dječja predstava “Snjeguljica i još poneko” u režiji Mirjane Galić, odgojiteljice Dječjeg vrtića Vinkovci.

Bila je to predstava u kojoj su glumile odgojiteljice te pedagoginja, od 16 uloga i 16 glumaca njih 15 prvi je put stalo na daske koje život znače.

– Osim same tematike Snjeguljice s patuljcima i zle kraljice koji su ostali kao likovi, s tim da imamo samo četiri patuljaka, cijeli tekst sam izmijenila. Prepun je humora, a imamo i dodatne likove, kao što su vuk, dobre vile, vojnik i drugi. Stoga se predstava i zove “Snjeguljica i još poneko” – rekla je redateljica predstave Mirjana Galić koja se amaterski godinama se bavi glumom, a ova predstava bila joj je redateljski debi.

Dodala je da je ovo jedinstvena predstava u Hrvatskoj po tome što su odgojiteljice ujedno redateljice, scenaristice i glumice. Isto tako, one su izrađivale i kostime i scenografiju. O predstavi je govorila i ravnateljica vinkovačkog vrtića Suzana Zidar, rekavši da je predstava “Snjeguljica i još ponetko” stara i djeci poznata predstava koju je doradila i u proširenom izdanju osmislila odgojiteljica iz vrtića Mirjana Galić.

– Ona je došla na ideju da tu priču malo preinači i da je malo proširi. U priči glumi 16 likova zajedno sa Snjeguljicom i oni imaju razne dogodovštine koje su vesele i zanimljive djeci – rekla je Zidar.

Ravnateljica je ukazala i na odličnu suradnju Dječjeg vrtića Vinkovci i Gradskog kazališta “Joza Ivakić”. Dodala je i da je vrtić lani obilježavao 60 godina predškolskog odgoja u Vinkovcima i tim povodom imali su puno aktivnosti koje su htjeli prezentirati javnosti. No zbog situacije s koronavirusom ta je ideja ostala nerealizirana, sve do sada.

Kazala je da je dramski odgoj u dječjem vrtiću svakodnevna situacija te da je ovo bio samo jedan iskorak prema van.

PROVODE SE RADOVI Sadi se novi drvored, gradi se nogostup, a uskoro se postavlja i asflat Gradski projekt Sadnja urbanih šuma za bolju kvalitetu zraka AKCIJE SADNJE Ačkar: Plan je povećati postotak zelenila