Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Razvojna agencija Čazma pripremila projekte

Projekt obnove Gradskog muzeja vrijedan je 2,597.500 kuna

Foto: Čazma
Osim obnove Gradskog muzeja, prijavljeni su i projekti obnove Područne škole Vrtlinska, te nabava nove vatrogasne opreme za JVP

Nakon projekata nastavka arheoloških istraživanja na Gradini i dokumentacije za Muzej, koje su prijavili Grad Čazma i  Centar za kulturu, Razvojna agencija Čazma pripremila je i prijavila projekt obnove Gradskog muzeja u Čazmi na natječaj Ministarstva kulture i medija za dodjelu bespovratnih sredstava i za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa. Natječaj se financira iz Fonda  solidarnosti EU.

Gradski muzej pretrpio je znatnu štetu u potresu. Razvojna agencija pripremila je projekt obnove u suradnji s Centrom za kulturu Čazma, a vrijedan je 2,597.500 kuna. Razvojna agencija prijavila je i energetsku obnovu Područne škole Vrtlinska koja obuhvaća termoizolaciju vanjske ovojnice, stropa i poda, zamjenu vanjskih prozora, unutarnjih i vanjskih vrata zgrade i zamjenu postojeće rasvjete novom  energetski učinkovitom LED rasvjetom. Vrijednost ovog projekta je 1,053.487,50 kuna, a traženo je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 600.000 kuna.

Treći prijavljeni projekt Razvojna agencija izradila je u suradnji s Javnom vatrogasnom  postrojbom Grada Čazme. Ovaj projekt 
prijavljen je na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova RH, a radi se o nabavi nove opreme za provedbu vatrogasne djelatnosti. Oprema je istrošena i uništena na intervencijama u Sisku nakon potresa 29. prosinca 2020. Visina traženih sredstava  po ovom projektu je 393.896,25 kuna.