Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
NOVE SVJETILJKE

S novom rasvjetom noćna vizura Dubrovnika bit će još ljepša

Foto: DUBROVNIK
U sklopu projekta Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika postavljeno prvih 1300 svjetiljki

Montažom prvih energetski učinkovitih svjetiljki u Ulici Iva Dulčića sredinom veljače počeli su radovi na cjelovitoj modernizaciji i rekonstrukciji sustava javne rasvjete na cijelom gradskom području, a zaključno s 26. ožujka u više od 50 ulica postavljeno je ukupno 1300 novih svjetiljki, što je više od jedne trećine svjetiljki koje će se postaviti u okviru ove investicije.

Nova rasvjeta provedena je u Ulici dr. Andrije Hebranga, Zagrebačkoj ulici, Ulici Petra Krešimira IV, u ulicama Ćira Carića, Ivana Meštrovića, Ivana Zajca, Iva Dulčića, Miljenka Bratoša, Vatroslava Lisinskog, na Liechtensteinovu putu, Obali pape Ivana Pavla II, na petlji na Ilijinoj glavici, na potezu od Batahovine, preko Sustjepana, Čajkovića, Komolca i Rožata do Mokošice te u Vinogradarskoj ulici i ulici Od izvora u Novoj Mokošici. Nove energetski učinkovite i ekološki prihvatljive LED svjetiljke postavljene su i u još četrdesetak ulica na užem gradskom području, od kojih su velikim dijelom manje i poprečne ulice te one izvan glavnih prometnih pravaca.

Rasvjetna tijela koja se postavljaju u okviru projekta “Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika” osiguravaju ravnomjernu osvijetljenost javnih površina, ostvarit će znatne uštede i smanjiti svjetlosno onečišćenje.

Izvođač radova je tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost ugovora je 829.185 eura. U ugovorenom roku od 120 dana na području cijeloga grada bit će postavljeno i zamijenjeno ukupno 3739 novih LED rasvjetnih tijela, čime će noćne vizure Dubrovnika dobiti posve novi izgled. 

DUBROVNIK U izradi je nova ocjena održivosti za Dubrovnik DUBROVNIK Susret gradonačelnika Frankovića i biskupa Glasnovića povodom Uskrsa Dubrovačko-neretvanska županija Novo zelenilo u Orebiću, Pridvorju i Dubrovniku