Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sjećanje na heroje

Spomen-ploča poginulim braniteljima

PLOČU su otkrile kćeri hrvatskih heroja, Monika i Narcisa
Foto: Grad Koprivnica

Na pročelju Društvenog doma u koprivničkome prigradskom naselju Kunovec Bregu prošli je tjedan svečano otkrivena spomen-ploča poginulim hrvatskim braniteljima Slobodanu Vurovcu i Nevenku Vurnociju.

Uz obitelji i prijatelje poginulih branitelja otkrivanju ploče su uime Grada nazočili saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić, zapovjednik 1. bojne Vjekoslav Mužinić, zapovjednik 145. borbene grupe Pero Šaš, predsjednica MO Kunovec Breg Vesna Jantolek te članice Udruge žena "Gorično srce". Čast da otkriju spomen ploču hrvatskim herojima Slobodanu i Nevenku pripala je njihovim kćerima Moniki i Narcisi. Posvetu spomen-ploče i blagoslov prisutnima uputio je župnik mons. Leonard Markač.

Pravo na gradske stipendije ostvarilo je 68 učenika te 47 studenata Samobor Grad Samobor dodijelio 115 stipendija i oborio dosadašnji rekord Sveta Nedelja Ukinuli i plaćanje poreza na korištenje javnih površina Novom odlukom Grad smanjio porez na dohodak Tijekom javnog savjetovanja u većem dijelu prijedlozi su bili da Grad Kutina ne ide na povećanje poreza na dohodak. Kao gradonačelnik složio sam se s prijedlogom javnosti jer tome i služe javna savjetovanja, kaže gradonačelnik Kutine Zlatko Babić GRADONAČELNIK KUTINE ZLATKO BABIĆ: U 2024. želimo dovesti prve investitore u Industrijsko-logističku zonu