Izbornik
Naslovnica Gradovi
Gotovo 4000 eura poticaja za 19 obitelji u Popovači radi osiguravanja “krova nad glavom”

Sredstva za prvu nekretninu: Želimo da ovdje stvaraju obitelji

Obitelji se obvezuju da neće odjaviti prebivalište s područja Popovače pet godina od dana stjecanja poticaja
Foto: Grad Popovača
Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji svakako je jedan od temelja demografskog razvoja kojem svi težimo, ističe gradonačelnik Josip Mišković

Grad Popovača je krajem 2022. godine raspisao Javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju ili gradnju prve nekretnine za stanovanje na svom području, a pristigla su ukupno 23 zahtjeva.

– Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji svakako je jedan od temelja demografskog razvoja kojem svi težimo. S obzirom na činjenicu da je gradnja ili kupnja vlastite nekretnine u današnje vrijeme iznimno skupa, Grad Popovača pretprošle je godine donio odluku o isplati jednokratnih bespovratnih pomoći, odnosno poticaja mladima u iznosu od 3981,70 eura kako bi im bar malo olakšali osiguravanje krova nad glavom te ih potaknuli da ostanu živjeti i stvarati obitelji na našem području – ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Gradsko povjerenstvo koje gradonačelniku predlaže donošenje Odluke o dodjeli poticaja korisnicima izašlo je na teren kako bi se provjerilo zadovoljavaju li svi podnositelji zahtjeva sve tražene uvjete. Nakon toga je utvrđeno da od ukupno 23 prijavitelja njih 19 zadovoljava sve uvjete definirane javnim pozivom.
Grad Popovača potom je sa svakim korisnikom sklopio ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uz koji korisnik prilaže instrument osiguranja – bjanko zadužnicu u korist Grada u vrijednosti dodijeljenog poticaja. Kako je definirano, korisnik ne smije otuđiti nekretninu za koju je dobio poticaj u razdoblju od pet godina od stjecanja poticaja, a također se obvezuje da neće odjaviti prebivalište s područja Grada Popovače pet godina od dana stjecanja poticaja. 

U planu je obnova Starog grada Dubovca u kojem treba urediti prostore koji nisu u funkciji, zeleni pojas oko Starog grada s elementima zelene i plave infrastrukture, kao i prilaznu cestu Starom gradu Financijski mehanizam osmišljen za gradove Karlovcu na raspolaganju 33 mil. eura; gradit će bazen, restoran... U gradskoj upravi je na inicijativu gradonačelnika Josipa Miškovića održan sastanak na kojem su uz gradske stručne službe sudjelovali i predsjednici vijeća mjesnih odbora Gornja Gračenica i Potok te predstavnici Hrvatskih voda Problem s poplavama Tražimo rješenja za problem odvodnje u našim naseljima TRADICIJA bibliobusa u gradu Bjelovara, ali i na području velikog dijela Bjelovarsko-bilogorske županije, duga je 51 godinu, a bjelovarska knjižnica nastavit će je i s novim vozilom Novo vozilo bjelovarske knjižnice Dvije tisuće knjiga za bibliobus koji će pokrivati većinu županije