Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

U Bjelovaru sve spremno za jubilarni, 20. BOK festival

1/3
Foto: Bjelovar
Za trajanja BOK festivala već tradicionalno bit će i niz popratnih događanja poput izložbe glumaca, BOK rukometnog turnira, Moto alke i Retro partyja

Sve je spremno za jubilarni, 20. BOK festival, popularne Bjelovarske odjeke kazališta, jednu od najpoznatijih gradskih manifestacija. Festival će početi u petak 28. travnja otvorenjem izložbe “20 godina BOK-a” u Gradskom muzeju, nastavit će se crnogorskom predstavom “Potonja ura Njegoševa”, a nakon nje u paviljonu u središnjem gradskom parku održat će se veliki koncert BOK Alfa Jukebox, u čast 20. rođendana.

Poznata kazališta

Na repertoaru festivala, koji će trajati do 9. svibnja, desetak je predstava kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Umjetnički direktor festivala, glumac Goran Navojec, kaže da je riječ o kazalištima koja su proteklih 20 godina već gostovala na festivalu. Za trajanja BOK festivala već tradicionalno bit će i niz popratnih događanja poput izložbe glumaca, BOK rukometnog turnira, Moto alke i Retro partyja. No, u planu su i novosti poput gostujućih predstava koje će se održati u bjelovarskom zatvoru, u domu umirovljenika i u Čazmi, te koncert “Svjetionik nad Panonskim morem”. On će biti na otvorenom, u Velikom Trojstvu, a ideja o njemu došla je s Alfa radija.

– Bit će to fantastičan događaj, uvijek mi je bio san da se napravi neki bjelovarski Woodstock – rekao je Navojec, zadovoljan što su se ove godine javljali ljudi sa svojim idejama koje su uklopljene u program festivala.

– Počeli smo raditi na tome da to ostane gradski festival, ali prema naputcima Ministarstva kulture, počinjemo malo širiti priču. Mislim da nas čeka svijetla budućnost – kazao je glumac.

Ovogodišnji je novitet BOK festa i nagrada “Tihomir Vondra” koja će se dodijeliti u sjećanje na čovjeka koji je godinama radio na organizaciji i festivala i brojnih drugih kulturnih događanja u Bjelovaru, rekao je Navojec.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da će ovogodišnji BOK fest biti jedan od najboljih te napominje da je u 20 godina odigrano više od 200 predstava. Njegov zamjenik Igor Brajdić, ujedno i predsjednik festivalskog vijeća, kaže da je BOK dobar spoj kulture i gospodarstva, s obzirom na to da su se gospodarstvenici samoinicijativno javljali za sponzorstva i donirali 70 tisuća kuna.

Službeni festivalski status

Cijene ulaznica za predstave u Domu kulture bit će od 7 do 9 eura, prodaja je počela u petak, a mogu se kupiti u središtu grada te na internetskim stranicama Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar. Organizator BOK festa je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara te uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Bjelovarski odjeci kazališta službeni festivalski status dobili su ove godine, uoči 20. rođendana, što će biti veoma važno pri prijavama na različite natječaje.

– Sad se sve to polako objedinjuje u jedan organizam i nadam se da će se to odraziti na kvalitetu i da se nećemo na kraju svi skupa posvaditi, nego da ćemo uživati na lovorikama slave i da će nas sugrađani tapšati po ramenu. To očekujemo – u svom prepoznatljivu stilu kazao je Goran Navojec, umjetnički direktor BOK festa, pozvavši sve da dođu na Bjelovarske odjeke kazališta koji će se održati od 28. travnja do 9. svibnja.

utrka u Bjelovaru BJELOVAR Fun Run Bjelovar uz trčanje nudi dobru zabavu u cijelom gradu U povodu završetka natječaja za izvođača radova na termalnoj bušotini Predstavljena studija geotermalnih potencijala na području Bjelovara BJELOVAR Nicolin 'sat iz mašte' najbolji na natječaju