Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Sa sjednice Gradskog vijeća

U Čazmi znatno povećane naknade za novorođenčad

Nikola Ivkanec dobitnik je nagrade za životno djelo, i to za iznimne zasluge u Domovinskom ratu

Umjesto dvije tisuće za prvo i drugo te pet tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete naknada za novorođenčad u Čazmi bit će pet tisuća za prvo, sedam tisuća za  drugo i deset tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete. Ovaj je prijedlog gradonačelnika Dinka Piraka jednoglasno usvojen na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća.

Na istoj su sjednici usvojeni i godišnji proračun grada, izvješća o izvršenju programa građenja te programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, donesena je odluka o socijalnoj skrbi na području Čazme te odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Čazme u 2022. godini koja će biti uručena 22. srpnja na svečanoj sjednici u povodu Dana grada.

Nikola Ivkanec dobitnik je nagrade za životno djelo, i to za iznimne zasluge u Domovinskom ratu. Ovaj ratni zapovjednik stavio je 1995. godine lisičine na ruke Veljku Džakuli, što je ovjekovječeno povijesnom fotografijom. Ivkanec je dva desetljeća bio zapovjednik policijskih postaja u Čazmi i Pakracu, dobitnik je brojnih odličja i priznanja, o njemu govore četiri knjige, a o njegovoj zaštiti ljudskih prava u ratu govorio je i generalni tajnik UN-a.

Javna priznanja odlukom vijećnika dodijelit će se i Hrvoju Horvatu, Ivanu Šepaku i servisu Hrastovec elektrotehnika.